Akersposten Media

Akersposten

Skolebarna fortsetter kampen for Sollerudstranda

Elever på 7. trinn fra Lilleaker skole ropte så det runget gjennom borggården foran rådhuset.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 28.11.2019 kl 13:53

RÅDHUSET: Noe av det mest betente i bystyrets vedtak vedrørende vannbehandlingsanlegget i Husebyskogen er konsekvensene for Sollerudstranda. Her kommer ifølge planene rigg- og anleggsområde i flere år med anlegg for utskiping av steinmasser.

Kjempeviktig

Protestene fra nærmiljøet har vært omfattende, uten at det påvirket byrådspartiene og Rødt da slaget sto i bystyret. Men det legger ingen demper på ungdommelig mot. «Lenge leve Sollerudstranda» lød taktfast i borggården fra elevene med egenproduserte protestplakater.

- Dette gjør vi for å redde Sollerudstranda, sier Bror With Røren, som kan fortelle at dette har de planlagt helt selv.

- Vi håper at politikerne vil høre på oss. Sollerudstranda er viktig for oss, sier Amanda Strømmen.

- Ja, det er kjempeviktig, supplerer Kristian Kleivdal.

VIKTIG: Amanda Strømmen, Kristian Kleivdal og Bror With Røren mener det er en viktig sak og håper politikerne lytter. Foto: Vidar Bakken

Det er ikke første gang skolebarna protesterer:

Les saken: Hør her, bystyret: – Vi protesterer! Vi protesterer!

Byrådet ville ikke

Venstres gruppeleder i bystyret, Hallstein Bjercke, fikk med seg hva som skjedde i borggården og møtte som eneste bystyrerepresentant ungdommene.

- Det er fantastisk at ungdommen gir så tydelig beskjed, sier Bjercke.

SVs rådgiver for bystyregruppen, Jens Aas-Hansen, er enig.

-Her ser vi ungdom som engasjerer seg, som setter dagsorden og får politikere til å lytte, sier Aas-Hansen.

Men SV var jo med og vedtok saken som rammer Sollerudstranda?

- Det var en vanskelig sak med stort press med Mattilsynets trussel om millionbøter. Det var utrolig krevende, sier Aas Hansen.

Bjercke er ikke enig i at vedtaket var nødvendig.

- Man skulle tro at for eksempel MDG var opptatt av ungdom og miljø. Det burde hele byrådet også være. Vi hadde et forslag med vedtak av reguleringsplanen, som ikke ville forsinket arbeidet med vannbehandlingsanlegget. Det ville ført til at byrådet kunne satt i gang parallell prosjektering med hensyn til masseuttak og plassering av driftsbygg for å finne bedre løsninger, men det ville altså ikke byrådet.

Elin Horn Galtung (H), passerer på vei inn til rådhuset. Det ble tommel opp fra Ullern-representanten.

Hele tiden ropes det taktfast i bakgrunnen og det blir ikke mindre høylytt når også NRK dukker opp med sine kameraer.

Les også:

- Svart onsdag med teppefall uten applaus

«Det er så man får lyst til å rive seg i håret»

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...