Akersposten

Skal sikre bedre luft med lukkede vinduer

På Huseby skole installeres nå et nytt kjøleaggregat som skal sikre bedre luft, slik at man slipper å åpne vinduene. Foto: Randem&Hübert

Nytt kjøleaggregat skal sikre mindre støyproblemer for elever og lærere ved Huseby skole når arbeidene med det nye vannbehandlingsanlegget er i gang på Huseby.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 27.07.2020 kl 10:10

HUSEBY: Samtidig som den nye støyskjermen utenfor Huseby skole reiser seg, bygger Vann- og avløpsetaten og Undervisningsbygg nye kjøleaggregat inne på skolen.

Som omtalt tidligere i Akersposten, er arbeidet med ny og forhøyet støyskjerm ved Huseby skole godt i gang. Den gamle støymuren er allerede revet, og grunnarbeidene til en ca. 1 meter høyere støyskjerm på 3,5 meter er allerede godt i gang. Nå er også arbeidene med kjøleaggregat på skolen påbegynt.

Det skriver Vann- og avløpsetaten i en e-post til Akersposten.

Det var dialog mellom Vann- og avløpsetaten og foreldregruppa og rektor ved skolen i som førte til at tiltaket ble realisert. Dette er et av de avbøtende tiltakene for å minske støy for elever og ansatte ved Huseby skole under arbeidene med tunnelportal og driftsbygg på Hundejordet, knyttet til den nye reservevannforsyningen til Oslo, som skal stå ferdig i 2028.

Det er Undervisningsbygg som utfører arbeidene med Randem&Hübert som entreprenør. Vann- og avløpsetaten står for finansieringen.

Slipper å lufte med vinduene åpne

– Ved å installere kjøleaggregatene tilfører vi frisk avkjølt luft til klasserommene, slik at elever og lærer slipper å lufte med åpne vinduer på varme sommerdager. Dette gir mindre innendørs støy. Vi er svært fornøyd med samarbeidet med Undervisningsbygg både på Huseby og Sollerudstranda skole, sier byggeleder i Vann- og avløpsetaten Jonas Kavli Lysgaard.

Prosjektleder fra Undervisningsbygg, Robert Garthe, forteller videre at kjøleaggregatene i hovedbygget på skolen monteres på loftet og at lyden fra dem ikke vil merkes i undervisningen.

– Lyden kjøleaggregatene lager ligger på rundt 60 desibel, noe som tilsvarer lyden fra varmepumper som monteres i private hjem, forteller Garthe.

Arbeidene skal være ferdige 12. august

Tidlig i juli var installeringen av kjøle- og kondensbatterier og forberedende elektroarbeider i gang. I uke 28 startet rørleggerarbeidene, mens selve kjølemaskinene skal leveres i uke 31 eller 32. Arbeidene er planlagt ferdige 12. august, i god tid til skolestart.

Følg Akersposten på Facebook

Foto: Randem&Hübert

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...