ANNONSE
Annonse
Akersposten

– Siste sommeren med Texas

Oslo er langt over alle andre byer i verden når det gjelder antall sparkesykler per hode, ifølge Richard Kongsteien, kommunikasjonsdirektør i Bymiljøetaten. Nå kan det bli en endring på det. Foto: Jil Yngland / NTB

Tirsdag vil byrådet i Oslo i et ekstraordinært byrådsmøte etter alt å dømme vedta kraftige innskjerpelser i bruken av elsparkesykler i hovedstaden.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: De nye reglene har allerede vært varslet en stund, og byrådsleder Raymond Johansen (Ap) har også bedt om at reglene følges umiddelbart, selv om de av praktiske grunner ikke vil tre i kraft før i august.

Hvis byrådet vedtar de innskjerpede reglene, vil antall sparkesykler reduseres med 68 prosent, skriver VG.

Oslo er nå den europeiske storbyen med flest elsparkesykler per hode. Bare de siste tre månedene har antallet sparkesykler ifølge Bymiljøetaten økt med nesten 25 prosent til 25.734 elsparkesykler.

– I arbeidet med forskriften hentet vi tall fra store byer og sparkesykler per innbygger. Oslo lå milevis over alle andre byer i verden når det gjelder antall sparkesykler per hode, sier Richard Kongsteien, kommunikasjonsdirektør i Bymiljøetaten (BYM) i Oslo, til VG.

Den nye forskriften skal behandles i et ekstraordinært byråd tirsdag, og vil ifølge Kongsteien innføres i august slik at aktørene får muligheten til å tilpasse seg.

– Trøsten er at dette blir den siste sommeren med Texas. Nå blir det regler. Nå har vi en lovhjemmel som ble vedtatt av Stortinget i juni og vi har jobbet i ekspressfart med en forskrift, sier Kongsteien.