Akersposten

Selvaag gir Kikutkollen til folket

Det var en høytidelig og spent stemning, da Selvaag inviterte til møte med kaffe og boller på Kikutkollen klokken 08.30, torsdag morgen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 18.06.2020 kl 13:52

KIKUTKOLLEN: Hva var det Selvaag ville formidle denne morgenen? Kunne det være et nytt utkast av «A house to die in» eller andre byggeplaner? Skulle han annonsere at byrådet hadde gått inn for å kjøpe tomten? Konsernet har fått en del pepper for å ha gjerdet inn kollen i forbindelse med sikringsarbeider. Var det noe nytt i forbindelse med det?

Etablerer naturpark

På toppen av Kikutkollen samlet det seg en gruppe mennesker med lokal tilknytning. Flere politikere fra bydelen møtte opp. Representanter for kunstnerkolonien på Ekely var invitert. Representanter for Skøyen Miljøforum var til stede sammen med andre lokale organisasjoner. Sentrale politikere fra byråd/bystyre var ikke til stede, så var de da heller ikke invitert. Selvaag har tidligere uttrykt at selskapet er oppgitt over manglende dialog med byrådet, med hensyn til fremtidig bruk av Kikutkollen.

Saken fortsetter under bildene

GODE NYHETER: Selvaag inviterte til kaffe og boller på Kikutkollen og det smakte godt med den store nyheten om naturpark fra Olav H. Selvaag. Foto: Vidar Bakken

Olav H. Selvaag i Selvaag gruppen ønsket velkommen og fortalte litt om hva som hadde skjedd med Kikutkollen i de 50 årene den har vært i Selvaags eie.

- Vi har hele tiden hatt som ambisjon å gjøre Kikutkollen til at attraktivt sted å være. I 2020 er det faktisk 100 år siden Selvaag ble etablert og vi har nå funnet ut at vi vil etablere en naturpark her, innledet Selvaag, noe som medførte spontan applaus fra de fremmøtte.

- Og med det tenker vi å fjerne gjerder, åpne opp porter og gjøre dette til den grønne oasen som jeg vet veldig mange av dere setter pris på og som jeg tror fremtidige generasjoner i Oslo vil ha masse glede av. Vi er stolte av å kunne gjøre dette i en tid da grønne lunger i sentrumsnære områder er viktig, sa Selvaag, som understreket at utviklingen av naturparken ville skje i samarbeid med ulike fagmyndigheter og landskapsarkitekt for å ta vare på de spesielle kvalitetene på kollen.

- Vi åpner porten umiddelbart. I første omgang tenker vi å gjøre noe med stier, kanskje sette ut benker, kanskje få litt kunst og også sikre området der det trengs, blant annet rundt antikvariske verdier. Vi gleder oss til at dette skal bli et sted for alle, hvor folk kan kose seg i generasjoner fremover, sa Selvaag.

Utrolig glad

Leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen (H), takket på vegne av bydelen.

- Jeg er utrolig glad for dette. Det er en raus gave til Ullerns befolkning. At vi har fått denne løsningen er vi utrolig glade for. Tusen, tusen takk på vegne av alle i bydelen, hvor vi mangler denne type områder. Det er et vakkert sted og igjen tusen takk på vegne av befolkningen i Ullern, sa Pedersen.

TUSEN TAKK: BU-leder Carl Oscar Pedersen takket på vegne av bydelen. Foto: Vidar Bakken

En representant for kunstnerkolonien på Ekely takket Selvaag for denne gaven på vegne av hele kunstnerkolonien og også på vegne av Munch. Hun viste til hvor stor betydning dette landskapet hadde for Munch.

Venstres representant i bydelsutvalget Margrethe Geelmuyden, har i flere sammenhenger jobbet for å få åpnet Kikutkollen og har hatt dialog med Selvaag i saken.

- Det er stort at Selvaag nå har gjort seg til skytsengel for Kikutkollen. Det er faktisk historisk og jeg og alle i Venstre deler takknemligheten som er uttrykt her, sa Geelmuyden.

- Måtte du inspirere alle utbyggere på Skøyen, kom det spontant fra Odd Einar Dørum.

Fjernet porten

Deretter var det fjerning av porten, hvor Margrethe Geelmuyden var med på å løfte porten vekk, sammen med Olav Selvaag og Carl Oscar Pedersen.

- Jeg tror faktisk det er bra at området forblir på private hender. Når kommunen får kloa i grøntområder ser vi altfor ofte at de blir brukt som reservetomter for gode formål, enten det er barnehager, vannverk, sykehjem eller ambassader. Bruken av Husebyskogen er et eksempel på det. Kikutkollen er nå i gode private hender og det blir en glede å følge med fremover, sier Geelmuyden til Akersposten.

Olav Selvaag var glad for den fine responsen, ikke minst fra kunstnerkolonien.

- Dette skal som sagt ble til glede for fremtidige generasjoner. Dette er en perle, hvor vi vil skape glede og opplevelser. Dette blir først og fremst en naturpark hvor det skal være trygt å være og hvor vi må sikre vegetasjon, biotoper og de antikvariske restene på tomten, sier Selvaag til Akersposten, som er åpen for å skape kunstopplevelser i naturparken.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...