ANNONSE
Annonse

Schyberg Olsen har tatt turen ut i det fri

Når Sverre Schyberg Olsen nå stiller ut igjen, har han gått tilbake til sine røtter som fullblods kolorist med naturens former som utgangspunkt i sine abstrakte malerier.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 14.10.2018 kl 18:46

ANNONSE
Annonse

HOLMEN/MAKRELLBEKKEN: Utstillingen «Plein Air» åpnet torsdag 11. oktober på Galleri A i Vibes gate 12 på Majorstuen og varer til 28. oktober.

Sverre Schyberg Olsen bor på Holmen og har atelier på Makrellbekken. Siden 1995 har han vært profesjonell kunstner, og kunsten hans er innkjøpt av blant andre Norges Rederiforbund, NSB, Rica kjeden, Ferd og Justisdepartementet, samt innkjøpt av over 40 kunstklubber rundt om i Norge.

I pressemeldingen fra galleriet kommer det frem at kunstneren har flyttet jobben ut i det fri.

«Det å forlate atelierets fire vegger for å stå ute å male, er noe impresjonistene og Barbizon-skolen innførte på midten av 1800 tallet. Friluftsmaleri ble en mye brukt teknikk for å komme tettere på omgivelsene og lyset. Dette er noe vi ser yngre kunstnere i større grad har begynt å gjeninnføre og her er Schyberg Olsen langt fremme,» står det i pressemeldingen.

Gjennom denne våren og sommeren og nå mot høst har Schyberg Olsen stått ute og malt oljemaleriene som er et speil av observasjoner han har gjort i sin umiddelbare nærhet. Som et resultat av de tekniske begrensningene plein air-teknikken utgjør, fremstår disse arbeidene som mer umiddelbare og tettere på naturen enn noen gang før.

Det spores også en større energi, spontanitet, tilstedeværelse som helt sikkert er et resultat av utendørs arbeid. Fargeklangen har økt i intensitet med blåfargen som en underliggende hovedklang med himmel og hav som grunnleggende inspirasjon.

ANNONSE
Annonse