Schlägergården gjør det på italiensk

Schlägergården åpner for middag på kveldstid og de to italienske kokkene Aniello Patunzi Polese og Andrea Biccini, skal sørge for italienske retter på det historiske stedet som drives av Anine Hansson Lunder, Hillary Woulfe og Kikki Jung. Foto: Reidar Martinsen

Schlägergården Kafé går italiensk på kveldstid. Vertskapet Anine, Hilary og Kikki satser italiensk når den ærverdige fredete bygningen på Lilleaker fra onsdag 1. november åpner for middagsservering medfølgende egnet drikke som øl og vin.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 01.11.2017 kl 11:49

LILLEAKER: Schlägergårdens spesielle kraft er historien. Bygnjngen her er fra første halvdel av 1800-tallet, og har huset alt fra bondefolk til Mustads arbeidere. I løpet av to-tre år har Anine Hansson Lunder, Kikki Jung og Hilary Woulfe skapt et svært populært serveringssted. Spørsmålene om mer enn bare lunsj og kaffe latte har over tid meldt seg fra en stadig økende gjestekrets – og nå skjer det altså.

– Vært heldige

– Vi har over tid vært på jakt etter kokker som kunne gjennomføre vårt planlagte kveldskonsept. Og vi har vært heldige. Vi har fått to flotte og flinke italienere som kan sitt fag, og som vi tror gjestene her skal få føle på, sier Hilary.

Og de to er herrene Aniello Patunzi Polese (30) og Andrea Biccini (42). De to blide italienerne er begeistret over Schlägergården.

– Fantastisk sted, sier Andrea. – Et sted med sjel og hjemmehyggelig interiør. Jeg gleder meg stort til å få utøve mitt fag i slike omgivelser. Det er stimulerende å få lov å lage mat her – det er jo omtrent som hjemme. Jeg har aldri jobbet et sted som dette før, sier Andrea, som har vært kokk på Merriott hotell i Bucuresti og om bord på luksus-leilighetsskipet ”The World” samt flere restauranter – også i Norge.

Les også: Det spøker på Schlägergården!

Mens Andrea har en viss fartstid her i landet, er Aniello helt fersk og kommer mer eller mindre direkte fra Modena i Italia til Lilleaker. – Jeg var en tur i Norge i juni, som turist, og følte straks at her kunne jeg godt tenke meg å både jobbe og bo. Og så dukket altså denne muligheten her opp, og jeg pakket straks kofferten sammen med kone og tvillingdøtre og dro av sted, smiler han.

Egen pastamaskin

Menyen på Schlägergården blir følgelig italiensk med pasta og pizza, men også kjøtt og fisk. Andrea forteller at han har fått med seg en spesiell pastamaskin fra Italia.

(Saken fortsetter under bildet.)


Aniello Patunzo Polese og Andrea stortrives allerede på hjemmekoselige Schlägergården. 1. november står de klare til å servere gjestene italienske retter.



– Den gjør at vi kan lage pasta på vår helt personlige måte , og gjør oss i stand til å kunne lage pastaen raskt, og dermed blir det kort ventetid for gjestene, sier Andrea.

Pizzakokken Aniello har diplom fra pizza-akademiet i Verona og da er du egentlig top notch i pizza-kjøkkenet.

– Her blir bare ferske råvarer og kvalitets-mel. Alt lages selvsagt fra bunnen av, og jeg pleier å si at en god pizza skal smake godt selv om den er kald. Kom og prøv, sier Aniello som raskt legger til at ”men her serveres den varm”!

Anine skyter inn at det blir italienske rødviner, og at man tilbyr fem forretter, fem hovedretter , 2 desserter og syv pizzaretter. Og legger til: – Vi ønsker gjester velkommen til et enkelt konsept, uten masse dikkedarer men med god mat til hyggelige priser og hjemmekoselig atmosfære.

Større stab?

Det blir travle dager for damene og kokkene på Schlägergården, og man håper etter hvert å få utvidet staben med folk som kan jobbe kveldstid.

– Vi vil ha åpent onsdag, torsdag, fredag fra kl. 10 til 23, lørdag 12 til 23. Søndag blir åpningstiden 11 til 16, mens mandag og tirsdag 10-16, sier Kikki.

Schlägergården har plass til 70 gjester. Planlegger du en italiensk aften på Lilleaker, kan det kanskje vært smart å booke bord på forhånd.


Les også: Det spøker på Schlägergården!

Persrevyen gjør comeback

De vil redde Vækerø politistasjon

Følg Akersposten på Facebook

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...