Akersposten

Lysglimt og brak: – Sannsynligvis en meteoritt

Et flerrende lysglimt etterfulgt av et langt brak ble observert over Oslo vest natt til søndag.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 25.07.2021 kl 12:43

OSLO: Det var like etter klokken ett natt til søndag nattehimmelen lyste opp i flere blinkende lysglimt. Fra Oslo vest kunne man se lysglimtene på himmelen vestover.

Blinkene etterlot seg noen større røykskyer, og rundt minuttet etterpå fulgte smell og et rullende brak som varte i flere sekunder.

Til VG sier Per Iversen, operasjonsleder hos politiet: – Det er sannsynligvis en meteoritt. Vi har fått meldinger om dette fra innringere, og egne mannskaper har også rapportert inn dette,

På sosiale medier meldes det om at fenomenet er observert på store deler av østlandsområdet, og politiet skriver: – Politiet mottar svært mange meldinger om kraftige lysglimt. I følge HRS kommer dette fra hele Sør Norge. Mulig meteoritt men vi vet ikke.

Senere på natten sier Morten Bilet i Norsk meteornettverk til VG:

– Det er definitivt en stor meteor som har kommet inn over Østlandet. Dette her er en stor greie.

– Den har mest sannsynlig kommet inn fra asteroidebeltet, mellom Mars og Jupiter. Det kan være jern og det kan være sten, det vet vi ikke ennå, sier han.

Søndag er ekspertene stadig sikrere på at det er snakk om en stor meteor. Les mer på VG.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...