ANNONSE
Annonse

Røatunnelen er tilbake på sporet

ENDELIG: Etter lang kamp kan Eirik Lae Solberg smile i Røakrysset. Krysset skal ikke lenger være en del av utredningen for Røatunnel. Foto: Vidar Bakken

Ingen mer utredning av Røakrysset. Vedvarende press fra Høyre og de andre borgerlige partiene førte til at Lan Marie Berg (MDG) trakk den omstridte utredningen av Røakrysset.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 08.12.2017 kl 15:53

ANNONSE
Annonse

RØA: Gjennom flere artikler i Akersposten og ikke minst under folkemøtet på Røa, ble det gjort helt klart fra Høyres gruppeleder i bystyret, Eirik Lae Solberg (H) hva han mente om byrådets utredning av Røakrysset. Å forsinke prosessen med Røatunnel gjennom å utrede et nytt alternativ uten tunnel, var på ingen måte akseptabelt og i tillegg i strid med Oslopakke 3-avtalen. Lae Solberg gikk så langt at han med klare ord sa at hele avtalen sto i fare og at et brudd på avtalen kunne få store konsekvenser for byutviklingen i Oslo.

Les også: Kommentar: "Det var en elefant i rommet"

Forsto alvoret

- Jeg er en fornøyd kar i dag. I gårsdagens møte i Samferdsels- og miljøkomiteen gjorde jeg det klart overfor byråd Lan Marie Berg at det var helt uakseptabelt at byrådet utreder et alternativ uten tunnel. Til svar fikk jeg at hun vil sende en oppdatert instruks til Bymiljøetaten, at etaten ikke skal gjøre mer arbeid på alternativet med vei i dagen. Nå er det kun tunnelalternativer som skal utredes videre. Det er jeg veldig glad for, sier Lae Solberg.

En god dag for Røa

Han viser til at det har vært et betydelig press fra de borgerlige partienes side i denne saken.

- Jeg har også tatt opp saken i flere omganger uten å komme noen vei og uten å få andre svar enn det jeg har lest i media. I går svarte byråden på direkte spørsmål fra meg i komiteen og hun forsto heldigvis alvoret i situasjonen. Nå blir det Røatunnel og jeg skal følge godt med på framdriften av prosjektet. Dette er god dag for innbyggerne på Røa, sier Lae Solberg.

Les også:

Får neppe bygge høyblokker på Montebello

- Jeg kommer aldri til å selge

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse