ANNONSE
Annonse

Røa Vel tar styring over fortetting av sentrale Røa

TAR STYRING: Jan T Herstad og Anne Bjørnebye Vik i Røa Vel mener det er viktig at vellet stiller seg i spissen for et planforum som skal forme sentrale Røa. Foto: Vidar Bakken

Store selskaper vil utvikle tomter på sentrale Røa. Nå er det på tide at de som har tilhørlighet til Røa får et ord med i laget.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 23.03.2018 kl 13:25

ANNONSE
Annonse

RØA: Det mener Røa Vel og har nå dannet Røa PlanForum 2018.

- Hvordan skal sentrale Røa se ut i fremtiden? Det vet vi lite om når utviklingen overlates til ulike utbyggere og det mangler en helhetlig plan. Røa Vel mener at vi må selv ta styring over utviklingen og at det haster, sier Røa Vels leder, Anne Bjørnebye Vik.

Tar medvirkning på alvor

Hun viser til at velet tar politikernes og Plan- og bygningsetatens oppfordring til medvirkning på fullt alvor.

- Problemet er ofte at medvirkningen kommer for sent i prosessen, hvor utbyggere allerede har lagt premissene for tomten eller området. Nå vil vi være i forkant og ta initiativet til å skape en helhetlig plan for sentrale Røa. Vi har hatt grundige diskusjoner med utbyggere, arkitekter med lang erfaring fra kommunalt planarbeid og flere av bydelens politikere. Siden har vi henvendt oss til Plan- og bygningsetaten for å få etaten med i arbeidet som den førende part i planleggingen, hvor riktig valg av planprosess er en del av dette, sier Bjørnebye Vik.

Les også: Truer med å stoppe Skanskas utbyggingsplan

Bråvåknet

Jan T Herstad i Røa Vel forteller at mange på Røa bråvåknet da Skanskas planer for sentrale Røa ble presentert.

- Skanska fikk oss til å våkne. Det ble viktig for oss å redde det som er og kan bli det egentlige Røa. Utviklingen av området må få et resultat som gir Røa identitet og ikke bare fremmedartet og tunge blokkbebyggelse som vi ser har kommet opp mange steder i byen, sier Herstad.

Les også: Bydelsutvalget sier nei til Skanskas planer

Hva slags Røa ønsker vi?

- Derfor er det positivt at vi har fått en dialog med Skanska og Auctus, som begge har planer for området ved Røakrysset. I en helhetlig plan må også området med Esso-stasjonen og Griniveien 10 være med. Hva skal til for å få et helhetlig Røa som det er godt å bo og virke i? Hva slags boliger og arkitektur ønsker vi? Hvor høyt og tett skal det være? Hva slags næringsvirksomhet trenger vi og hvor skal grøntarealer og gode møteplasser være og med god kommunikasjon gjennom området? Dette er noen av spørsmålene vi tar opp i dialogforumet Røa PlanForum 2018, sier Bjørnebye Vik.

Under Røa Vels årsmøte den 26. april vil det videre arbeidet med planforumet bli presentert. Møtet starter klokken 18.30, i Menighetssalen i Røa kirke.

- Der er alle velkomne. Det er viktig at de som har tilhørlighet til Røa bidrar med innspill til dette forumet på linje med utbyggere, arkitekter, byplanleggere og politikere, understreker Bjørnebye Vik.

Røatunnel essensiell

- Vi følger også nøye med på hva som skjer med planene for Røatunnel. Det er helt essensielt at denne tunnelen kommer på plass for å kunne skape et hyggelig og levedyktig Røa. Når største delen av overflatetrafikken blir sendt under jorden, kan vi få en miljøgate inn mot krysset, sier Herstad.

Les også:

- Jeg kommer aldri til å selge

Ny eiendomsutvikler står bak "spøkelseshusene"

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse