ANNONSE
Annonse
Akersposten

Røa og Ready fikk endelig avtale med forsvaret

AVTALE I BOKS: Resulterte i samvirke garden, idrettslag og bydel. Fra høyre gardesjef Geir Pettersen, Kathrine Godager (Røa IL), Frode Hansen, Lars Asbjørn Hanssen og Bendik Christoffersen (Ready). Foto: Vidar Bakken

Det har vært en lang vei for bydel og idrettslag, men nå har forsvaret tatt ansvar for kunstgressbanen bak FO-bygget.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 05.07.2018 kl 21:44

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

HUSEBY: Det var en fornøyd gjeng Akersposten møtte på den omstridte kunstgressbanen bak Fø-bygget

- Da er en avtale på plass med de lokale idrettslagene Røa og Ready. Det blir en deling med forsvaret, men forsvaret har ikke behov for mer enn fire timer i uka. Resten er til disposisjon for Røa og Ready pluss til fri aktivitet i helgene. Det vil si at på lørdager og søndager er banen åpen for allmennheten til løkkefotball, sier eiendomssjef i Forsvarsbygg, Frode Hansen.

Strid før avtale

Avtalen kom på plass etter lange forhandlinger, hvor Bydel Vestre Aker med bydelsleder Lars Asbjørn Hanssen (H) i høyeste grad var involvert. Det startet med at Forsvarsbygg ønsket kommersiell leie av banen og at bydelen i tillegg skulle stå for drift og vedlikehold. Det ble ikke godt mottatt, i og med at banen var en del av rekkefølgebestemmelsene knyttet til kompensatoriske tiltak til erstatning for den amerikanske ambassaden. De to idrettslagene Røa og Ready har ventet spent på resultatet av forhandlingene. Akersposten har fulgt saken gjennom flere artikler.

Les saken: - Vi føler oss lurt

Forsvarsdepartementet grep inn

- Det ble etter hvert tatt et initiativ på politisk grunnlag, hvor vi fikk kontakt med Forsvarsdepartementet for å få til en løsning. Statssekretær Øystein Bø i Forsvarsdepartementet kom så hit og garanterte for at forsvaret skulle stå for drift og vedlikehold av banen og at det ikke skulle kreves leie av banen. Dermed var saken avgjort og vi kunne forhandle frem en ny avtale, sier leder av bydelsutvalget, Lars Asbjørn Hanssen (H).

Les også: Øystein Bø: – Vi vil vise at vi tar ansvaret alvorlig

- Nå er den på plass og forsvarssektoren svarer nå for alle kostnader knyttet til drift av banen, sier Frode Hansen.

Fornøyde idrettsledere og gardesjef

Stryreleder i Røa IL, Kathrine Godager og styreleder i Ready Bendik Christoffersen gleder seg over at avtalen er på plass. Den kommer først og fremst barnefotballen til gode.

- Det betyr flere aktivitetsflater for barn og unge og vil avlaste anlegget vårt på Røa. Det blir hyggelig å dele denne banen med Ready og garden, sier Godager.

- Dette er gledelig. Det er stort behov for kunstgressbaner i vest. Her vil vi ha både trening og kamper gjennom uken, sier Christoffersen.

Gardesjef Geir Pettersen er positiv til avtalen. Det er hans menn og kvinner som skal bruke banen i de avtalte timene.

- Jeg ser det som positivt at vi har fått til et samvirke mellom forsvaret og lokalsamfunnet. Garden er i denne sammenheng leietaker av forsvaret. Vi er også fornøyd med at det er en smidig avtale, slik at Gardens behov blir dekket ved for eksempel skarpe situasjoner. Dette blir bra, sier Pettersen.

Frode Hansen er også opptatt av dette å gi tilbake til lokalsamfunnet.

- Derfor har vi også tatt ansvar og opparbeidet lysløypa, slik at den er i stand til vinteren med mulighet for å bruke løypemaskin. Vi er i samtaler med Bymiljøetaten for å få til en avtale om oppkjøring av spor kommende vinter, sier Hansen.

Les også:

For en lyd! Er dette lov da? (Se og hør video)

Følg Akersposten på Facebook