ANNONSE
Annonse
Akersposten

Prisrekord på leilighet i Bydel Ullern

Markedsansvartlig i Profier, Kristen Rikter-Svendsen, flankert av eiendomsmeglerne Tonje Adolphson og Trygve Formo Hermansen i Sem & Johnsen Eiendomsmegling, som står for salget av de over 200 leilighetene i Lilleaker Vest. Foto: Reidar Martinsen

Arbeidet på og rundt Granfoss-lokket er i full gang, med 209 leiligheter ute for salg. Snart forsvinner biltrafikken til fordel for 11 mål park og boliger. Leilighetene vil koste fra rundt tre til 14 millioner. Vil du ha toppetasjen for deg selv, må du derimot ut med en langt høyere sum.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 28.10.2016 kl 09:17

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

LILLEAKER: Historiske og fredete Schlägergården på Lilleaker har fått ny nabo. Det ser ut som en moderne enebolig i minimalistisk stil, men er i virkeligheten et visningssenter og -leilighet for det nye boligprosjektet Lilleaker Vest.

Det er det nyetablerte selskapet Lilleaker Boligutvikling som står bak, et selskap som eies med 50 prosent av Mustad Eiendom og 50 % av eiendomsselskapet Profier.

– Bor grønt

Markedsansvarlig i Profier, Kristen Rikter-Svendsen, som for øvrig selv er fra Lilleaker-området, kan fortelle om svært stor interesse for prosjektet, og han gleder seg til å ønske interesserte velkommen til visningsleiligheten.

– Vi har stor tro på Lilleaker Vest, forteller Kristen Rikter-Svendsen til Akersposten. – Dette blir et kvalitetsprosjekt på en av de beste eiendommene i Oslo vest. Her bor man virkelig grønt, med en nyetablert 11 mål stor park foran seg, og med muligheter for ørretfiske rett bak seg i Lysakerelva. I tillegg bor man sentralt i et særdeles velutviklet kommunikasjonsknutepunkt.

Profier er et stort eiendomsselskap som har 5-6000 leiligheter på samvittigheten. Sammen med Mustad Eiendom er de nå i ferd med å realisere det største leilighetskomplekset på Lilleaker noensinne. Leilighetene fordeles på syv høyhus, eller punkthus, med 7-10 etasjer.

– Punkthusene blir liggende fint i det skrånende og kuperte terrenget, og vil ikke få en så dominerende posisjon som man umiddelbart ser for seg. Vi er opptatt av å bygge kvalitet, og det får man her. Leilighetene blir svært varierte i størrelse, så her skal alle kunne få sine spesifikke behov dekket. Størrelsen blir fra cirka 30 til cirka 300 kvadratmeter og i prisklassen 3 til 30 millioner. På toppen blir det noen fantastiske leiligheter med takterrasse og utsikt over brorparten av Oslo og omegn, sier Rikter-Svendsen.

Kan gå for 30 millioner

Etter det akersposten.no erfarer skal det være minst en interessent som vurderer kjøp av en hel toppetasje. I så fall går det mot prisrekord for en leilighet på Ullern. En som kjenner det lokale eiendomsmarkedet svært godt, er daglig leder i Eie Eiendomsmegling på Furulund, Tone Bjørgvik. Hun sier til Akersposten: – Den dyreste leiligheten så langt som er solgt på Ullern, ble solgt for 20 millioner i Karenslyst allé.

– Jeg er ikke overrasket over at det dukker opp slike priser i vårt område. Det er mange her med god økonomi som ønsker å fortsette å bo på Ullern, og så lenge standard og beliggenhet er optimal finnes det kjøpere til slike boliger. Ikke alle ønsker å bo på Tjuvholmen eller Aker Brygge, sier Tone Bjørgvik i Eie Eiendomsmegling på Furulund.

Høyhusene i Lilleaker Vest-prosjektet blir 20x20 meter, og det skal være plass til opptil fem leiligheter på hvert plan, og selvsagt med garasje i kjelleren med heis direkte opp til leilighetene. Det blir også relativt romslige balkonger, og husene blir kledd i teglsten.

– Mange av de som har meldt sin interesse, er folk som bor og har bodd på Lilleaker i en mannsalder. Flere ønsker å selge sin enebolig eller rekkehusleilighet for å få seg en lettstelt og arealeffektjv leilighet i området. Mer sentralt enn Lilleaker Vest er det ikke mulig å komme i dette området. Her har du jo trikk, busser, flytog og servicetilbud i alle kategorier innen gangavstand, sier Rikter-Svendsen.

Ytterligere trafikktrøbbel?

Mange på Lilleaker er skeptisk til de ekstra trafikale problemer denne utbyggingen vil føre med seg i et allerede trafikkert område. Rikter-Svendsen sier:

– Det blir ut- og innkjøring ved trikkebommen i Lilleakerveien, men jeg tror ikke dette vil by veldig store problemer. Erfaringen viser at det er næringsbygg som først og fremst genererer mye trafikk. Fra bolig er det mye mindre, hevder Rikter-Svendsen.

Leilighetene i Lilleaker Vest er planlagt ferdigstilt i 2019/2020. 26. oktober startet salget.

– Vi opplever veldig pågang, sier Rikter-Svendsen. Det store boligprosjektet i Harbitzalléen på Skøyen, som også driftes av Profier, er så å si utsolgt. Av 325 leiligheter er det nå bare 3 ledige, avslutter Profiers markedsansvarlig.

LES OGSÅ: Han bygger nye Lilleaker

Flere nyheter på Akersposten.no:

"Ding, ding, ding" på Abbediengen blir gransket

Ullern midtbanejuvel prøvespiller for europeisk storklubb