ANNONSE
Annonse
Akersposten

Plutselig sto Rocko der igjen – tynn, men i live!

Amir Reza Asgari tror nesten ikke det er sant at kompisen Rocko er tilbake igjen – åtte kilo lettere, men i live. Foto: Privat

Et lite påskemirakel: Rocko er tilbake! Åtte kilo tynnere, men i live – etter 20 døgn på rømmen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 11.04.2017 kl 17:02

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

TROLLVASSHYTTA, LILLEVANN: Husker du Rocko, hunden som forsvant fra hjemmet sitt på Trollvasshytta i mars? Hunden, som er en blanding av collie og labrador, hadde etter flere år med grov mishandling, endelig fått et godt liv hos sin nye eier, Amir Asgari.

– Han er en omplasseringshund. Han er døv etter å ha blitt påtent i bur etter å ha fått en liter bensin helt over seg. Han ble hengt opp etter lysekrone, slept etter hengefeste med bil, fikk stumpet røyk i øyet, sa Asgari til Akersposten.no 24. mars. Han kunne også fortelle at det var en enorm innsats fra mange mennesker for å finne Rocko.

– Mange medlemmer i FB-gruppa Rømlingen rykker ut, leter dag og natt, til og med overnatter ute, i håp om at han dukker opp. Ingen navn nevnt, så ingen glemt, men dere vet hvem dere et, sier Amir Asgari til Akersposten.no. Han forrteller om en enorm innsats for å finne kjæledeggen hans – om droner som filmet området, varmesøkende kamera, rappelering ned skrenter i all slags vær.

– Mange ble engasjert, også pressen, sier han.

Gjennom Akersposten.no ble han også etterlyst, og sist vi sjekket, hadde rundt 16.000 mennesker lest artikkelen om savnede Rocko. Mange delte, og mange uttrykket sin bekymring for hunden som har hatt et langt tøffere liv enn de fleste andre hunder.

Plutselig hjemme igjen

I går, mandag 10. april, på formiddagen, 20 dager etter at han forsvant, var han altså plutselig hjemme igjen. Og han kom hjem helt av seg selv. Men Asgari forteller at han kan ha vært observert i området flere ganger de siste dagene, så håpet var i ferd med å stige om at han ville komme tilbake igjen.

Rocko har neppe spist særlig mye på sin 20 dagers omstreifing. Nå må han spise seg opp i matchvekt igjen. Foto: Privat

– Ingen observasjon ble gjort, før for noen dager siden, da Hanne-Lill observerte en tynn hund i skogen like ved Trollvasshytta. Kunne det være Rocko? Håpet var der, sier Asgari. Også senere da en lik hund ble observert ved Wüllerløypa. Dermed ble det satt i gang en ny, storstilt leteaksjon.

– Så dukker pluttselig Rocko opp ved trollvassshytta. Tynn, men i live. sier Asgari. Åtte kilo lettere enn da han forsvant.

– Det ble mange gledestårer! sier han.

Natt til tirsdag har Rocko overnattet hos veterinæren, der han har blitt sjekket og fått den beste pleie, forteller han.

Eieren forteller at det har vært utrolig mange som engasjert seg og som har brukt tid og krefter på å hjelpe til.

– Når Rocko er på beina igjen, kommer vi til å finne på noe, sier han. – Akkurat nå er han hjemme på Trollvasshytta i sofakroken og i armkroken.

Fokuserte på minnene

– Hadde du håpet hele veien, eller begynte du å tvile på at han skulle komme tilbake?

– Jeg håpet, men begynte etter hvert å fokusere på de gode minnene, forteller den lykkelige hundeeieren, som nå kan skape nye minner sammen med Rocko.

LES OGSÅ: Har du sett Rocko?

LES OGSÅ: Bevisførsel i tåkeheimen i ytre vest

Følg Akersposten.no på Facebook