Akersposten Media

Akersposten

Planlegger 62 boliger i dette skogsområdet

62 BOLIGER: Plan- og bygningsetaten mener at dette skogsområdet vil bli vesentlig berørt av boligplanene. Google Maps

Fire nye boligfelt fordelt på 62 boliger i form av småhusbebyggelse, planlegges i et skogsområde på Voksenkollen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 02.12.2019 kl 13:58

VOKSENKOLLEN: Planforslaget med detaljregulering er lagt ut til offentlig ettersyn og omfatter Thorleif Haugs vei 6 - 8. Planforslaget åpner opp for 62 nye boenheter innenfor planområdet, i tillegg til at dagens to boliger i området beholdes. Tiltakshaver er TH.Haugsvei AS, 50% eid av OBOS Nye Hjem og 50% Esslia AS.

Plan- og bygningsetaten (PBE) vurderer at forslaget er i strid med kommuneplanen, og anbefaler derfor ikke planen.

Les om planforslaget på PBEs nettside

Etaten skriver blant annet:

Konsekvenser:
Planforslaget innebærer nedbygging av et skogsområde. Det er over en kilometer til nærmeste T-banestasjon og planforslaget må derfor forventes å være bilbasert. Det er registrert naturmangfold innenfor planområdet, som ikke ivaretas i planforslaget. Det er forventet at store deler av skogen fjernes og/eller ikke vil tåle en utbygging. Det er derfor strenge krav til planting av nye trær der sannsynligheten for vindfall er størst. Planforslaget er i strid med kommuneplanens bestemmelser om bevaring av naturmiljø.

Les også : Her kommer også blokker

Saken fortsetter under bildet. Klikk for større versjon.

UTBYGGING: Til venstre er dagens situasjon. Til høyre tenkt situasjon, med 62 boenheter fordelt på fire tun. Skisse: PI Arkitekter

Plan- og bygningsetatens vurdering og konklusjon:
PBE mener at planforslaget er i tråd med Holmenkollplanen på flere punkter, men at bl.a. høyder og utnyttelse må reduseres for å innordne seg etter planen. Plan- og bygningsetaten anbefaler ikke planforslaget da en utbygging av planområdet vurderes til å være i strid med kommuneplanens bestemmelser om naturmiljø, nasjonale planretningslinjer og Oslo kommunes byutviklingsstrategi.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...