Akersposten

Planlegger 280 boliger og lokk over t-banen på Slemdal

LOKK OG BOLIGER: I området ved parkeringsplassen nede til venstre i bildet planlegger Union et lokk over t-banen, samt utvikling av området på motsatt side av Risalleen. Foto: Vidar Bakken

Union Eiendomskapital, som er en stor aktør innen eiendomsforvaltning, har hatt møte med Plan- og bygningsetaten. Her har de presentert planer for utbygging ved Slemdal senter med 280 nye boliger.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 03.02.2017 kl 16:01

SLEMDAL: I et referat fra 30.11 ifjor, som ligger i saksinnsyn hos Plan- og bygningsetaten (PBE), står det at Union Eiendomskapital og Grape Architects møtte representanter for Plan- og bygningsetaten, Bymiljøetaten og Ruter.

Byråden instruerte

Her presenterte Union og Grape et skisseforslag for utbygging ved Slemdal senter. Bakgrunnen for møtet er at byråd for byutvikling, Hanna E. Marcussen (MDG) i forveien hadde et møte med Union og Grape. Etter dette møtet ba byråden PBE om å søke samarbeid med utviklere som Union for å se på muligheten for å parallellkjøre PBEs områderegulering av Slemdal med private initiativ.

Begge sider av Risalleen

Union er i samtaler med Sporveien angående eiendommen øst for Risalleen (parkeringsplassen) står det videre i referatet. Selskapet skisserer en løsning med lokk over T-banen med bebyggelse over lokket til 80 boliger. Union estimerer også 200 nye boliger vest for Risalleen. Union har i dag sammen med Norgesgruppen eierinteresser i Slemdal senter vest for Risalleen. Forslaget skal revideres når PBEs vurdering av plangrep for hele området er utarbeidet. Union ville vite om områdereguleringen vil detaljeres slik at det vil være mulig å gå direkte til byggesak. PBE vil vurdere dette dersom det fremmes som innspill til plaprogrammet.

Akersposten har ikke lykkes i å få kontakt med Unions representant på møtet for mer informasjon og evnntuelle skisser av prosjektet.

OMRÅDEAVGRENSNING: Dette er forslag til områdeavgrensning for bymessig fortetting. Kart: PBE

Premiss for byutvikling

Planarbeidet for Slemdal er forsinket. Områdeplanen vil også utløse krav om konsekvensutredning. PBE estimerer at arbeidet med områdereguleringen skal ta rundt to år fra planprogrammet fastsettes. I arbeidet må også planene for vei og bane/planfritt kryss for T-banen på Slemdal med i prosessen, som PBE oppfatter som en premiss for mulig byutvikling.

Les også:

Tre til 16 etasjer på "nye" Montebello


Stor oppslutning rundt "Stopp raseringen av Smestad"

Lena fra Holmenkollen er tidenes største norske gullvinner

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...