ANNONSE
Annonse

Øker etter nyåpning

Biblioteksjef på Røa, Ragnhild S. Stuler (t.h), forteller om økning i bruken av Røa bibliotek, og hun regner med at uten byggeplass-tilstandene på utsiden ville tallene vært enda høyere. Onsdag hadde biblioteket besøk av kulturbyråd Rina Mariann Hansen, som fikk høre litt om erfaringene siden nyåpningen. Foto: Fredrik Eckhoff

Meråpent og modernisert bibliotek på Røa har gitt økt besøk. – Vi venter at trenden fortsetter, sier biblioteksjefen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 17.03.2018 kl 21:41

ANNONSE
Annonse

RØA: I flere måneder var Røa Bibliotek stengt da det ble pusset skikkelig opp – og modernisert – fra sommeren til november 2017.

Bibiloteket gjenoppsto i ny drakt – og med rundt 70 timer lengre åpningstid i uken. Biblioteket er såkalt meråpent, noe som betyr at etter vanlig åpningstid kan man komme inn med et eget adgangskort. Der man før måtte vente til klokken 10 på hverdagene med å besøke biblioteket, kan man nå låse seg inn fra klokken 7.

– Når vi kommer om morgenen, sitter det alltid folk her. Vi har blant annet flere studenter som bruker oss enn vi hadde før, sier leder for Røa bibliotek, Ragnhild S. Stuler.

Besøkstallene fra januar og februar viser en økning på 14 prosent sammenliknet med samme periode i 2017.

– Det meste av økningen er naturlig nok i meråpen tid, men vi har også økt besøket i betjent tid, sier Stuler. – Vi ser også at mange av de som besøker oss blir lenger enn de gjorde før. Vi venter at trenden vil fortsette og regner med enda større vekst når flere oppdager konseptet.

Økning til tross for lettere byggekaos

Røa bibliotek ligger nå vegg i vegg med Røa torg, som for tiden ikke er spesielt innbydende.

– Ja, vi minner om at vi er her, selv om vi er midt i en byggeplass. Vi regner med at tallene våre kommer til å øke betraktelig når nye Røa torg står ferdig, sier Stuler, som også tror at det tok litt tid for noen å ta i bruk biblioteket igjen etter at det det hadde vært stengt i mange måneder i fjor.

De som ikke har besøkt biblioteket etter at det gjenåpnet like før jul, kan vente seg å møte mer moderne og åpne lokaler. Mange av de store bokhyllene som dominerte midt i lokalet, er tatt bort, og bøkene er nå samlet mer langs veggene. Det er også lagt mer opp til komfort. Det er rett og slett blitt er triveligere sted, med flere sittegrupper i ulike varianter.

Onsdag denne uken var forøvrig kulturbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) på besøk, og hun var imponert over både bruksmulighetene og hvor fint det er blitt.

Kan brukes til så mangt

– Vi merker at vi kan tilby brukerne mer, og nå har vi blant annet eget kinotek, seniorkino, språkkafé. Vi viser filmer for barnehager, og lokalene egner seg godt for møter. Vi er opptatt av at lokale lag og foreninger skal ta oss enda mer i bruk enn de gjør allerede, sier Stuler.

Hun forteller at det neste som kommer, er lerret, prosjekter og lydanlegg ute ved scenen midt i lokalet.

– Vi vil gjerne at det skal være mer aktivitet her, også i den meråpne tiden, sier Stuler, som minner om at det fremdeles er fullt mulig å finne roen på biblioteket, slik mange er opptatt av. Hun peker i retning av den nordlige delen av lokalet, mot t-banestasjonen.

– Der sitter gjerne de som ønsker det litt rolig, sier hun. Det er også opprettet nye rom, som kan brukes som stillerom, eller kanskje mindre grupper som skal studere eller prate.

– Hva med erfaringene med den meråpne tiden? Har det vært noe som helst av problemer?

– Nei, egentlig ikke. Det har gått veldig fint. Det eneste vi har fått tilbakemelding om er at det var noen som var litt høylytte, men det gikk over, sier Stuler. Biblioteket blir stengt hver kveld av vektere.

- Biblioteket er videoovervåket og har avtale med et vaktselskap. Alle skal kunne føle seg trygge på meråpent bibliotek, sier Stuler.

LES OGSÅ: Suksesskonsept åpnet igjen på Røa

Fylkesmannen satte ned foten for nytt tennisanlegg

Følg Akersposten.no på Facebook

ANNONSE
Annonse