ANNONSE
Annonse
Akersposten

Flom i Lysakerelven tirsdag er avlyst

PASS PÅ: Denne krabaten og ikke minst barn kan få en ubehagelig overraskelse, blant annet på denne badeplassen i Lysakerelva når slusene åpnes.

Slusene skulle åpnes på demningen til Bogstadvannet klokken 14.00 for å lage en såkalt lokkeflom. Det ble det likevel ikke noe av.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 06.07.2021 kl 14:58

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

LYSAKERELVA: En slik flom medfører at vanstanden plutselig stiger og at strømmen/vannets hastighet vil nesten fordoble seg i løpet av få minutter. Det får konsekvenser for badeplassene langs Lysakerelva og ikke minst for barn som benytter disse.

Det er John Tibballs i Lysakervassdragets Venner som opplyser om dette til Akersposten, etter en melding fra Lysakerelvens Fiskerlag. Det dreier seg om en styrt såkalt "lokkeflom", hvor slusene åpnes for å lokke fisken oppover i elven.

- Da dette skjedde for fire år siden i en annen forbindelse, ble flere familier overrumplet da deres barn plutselig fikk vansker. Vi skal heller ikke glemme det tragiske som skjedde i 2009, da en tilsvarende stigning kom på grunn av mye regn, sier Tibballs.

Tibballs viser her til den gang en 12 år gammel gutt druknet i Lysakerelva.

PS! På grunn av mulige konsekvenser ble det tirsdag ettermiddag besluttet å droppe åpningen av slusene.