ANNONSE
Annonse

Nytt tre er på plass, men saken stopper ikke der

ERSTATTET: Tvillingtreet ble ulovlig felt og er nå erstattet av et nytt furutre, som må vente noen år på å nå opp til "tvillingen".

Utbygger måtte erstatte furutreet han ulovlig felte i Lilleakerveien, men det kan svi ytterligere.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 15.02.2019 kl 12:23

ANNONSE
Annonse

LILLEAKER: Akersposten skrev i flere omganger om furutreet som ble felt i Lilleakerveien, hvor utbygger stilte seg uforstående til at dette kunne være ulovlig. Plan- og bygningsetaten har senere bedt om at dette blir rettet og at et nytt furutre skulle plantes som erstatning for det gamle treet og plasseres på samme sted.

Les også: Utbygger felte 100 år gammel tre i Lilleakerveien – ante ikke at det var ulovlig

Dette er nå gjort av godkjent arborist og Plan- og bygningsetaten anser saken med ulovlighet som opphørt. Men saken har likevel en fortsettelse. PBE har skrevet til utbygger Hovedstaden AS, blant annet: Trefellingen er i strid med plan- og bygningsloven, og vi varsler om at vi vurderer å gi dere overtredelsesgebyr. Et overtredelsesgebyr er en sanksjon som vi i Plan- og bygningsetaten kan gi til de ansvarlige for brudd på plan-og bygningslovgivningen.

Les saken: Tresaken på Lilleaker med ny vending

Utbygger har fått rett til å uttale seg i saken med frist til 1. november. PBE skriver: Dersom uttalelsen ikke inneholder opplysninger som endrer vårt syn vil vi gi dere et overtredelsesgebyr.

Det er usikkert hva størrelsen på et overtredelsesgebyr kan bli, men i verste fall kan det dreie seg om store beløp.

Oppdatert: Saken endte med at grunneier ble ilagt et overtredelsesgebyr på 10 000 kroner.

Ny utbygger er nå på plass etter at Hovedstaden AS har trukket seg ut. Det er nå sendt inn søknad om rivetillatelse av bolig og uthus på tomten. Arborist som har plantet treet, viser til at det nye treet krever godt stell de neste to årene.

Les også:

Flatehogst i reguleringsområde med særskilte landskapshensyn

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse