ANNONSE
Annonse

Ny eiendomsutvikler står bak "spøkelseshusene"

HVA ER DETTE?: Til høyre for Skanskas prosjekt er det tegnet inn nye spøkelsesaktige bygg i Vækerøveien og over T-banestasjonen. Hvem står bak dette? Skisse: Link Arkitektur

PÅ Skanskas skisser for deres planer for utviklingen av Røa er det tegnet inn noen skyggeliknende bygg ved siden av tomten. Nå har en stor eiendomsutvikler sikret seg kjøpsrett til "det blå bygget".

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 02.11.2017 kl 18:16

ANNONSE
Annonse

RØA: Det foreligger store byggeplaner for Røa. Skanska vil bygge leilighetskomplekser og næring som ender opp med et signalbygg på 12 etasjer ved Røakrysset. Det forutsetter at den verneverdige bygget på hjørnet blir revet. Nå er en ny stor eiendomsutvikler kommet på banen i det samme området.

Les også: Her kan det bli 12 etasjer

Samme utvikler som Røa bad

Det som også vakte Akerspostens nysgjerrighet var de skyggelignende byggene ved siden av Skanskas prosjekt som Link Arkitektur har tegnet inn. (Se hovedbilde) De viser bygg som ikke kan være "det blå bygget" ut mot Vækerøveien. Vi gikk inn på grunnboken og fikk se at Auctus sto oppført med kjøpsrett til eiendommen. Aucus AS er selskapet som står bak byggingen av blant annet «Røa bad», gjennom selskapet Røa Utvikling AS.

Saken fotsetter under bildet

DET BLÅ HUSET: Bygget som Auctus har kjøpsrett til, ses midt i bildet. Foto: Akersposten

I støpeskjeen

Vi ringte administrerende direktør i Auctus AS, Hans Øivind Nordvik, og spurte hvilke planer Auctus har for området, nå som Skanska vil bygge ut i det tilliggende området.

- Vi er i støpeskjeen med hensyn til vårt neste prosjekt på Røa. Vi har registrert at Skanska har lagt frem planer for sin del av området. Vi har våre egne tanker om hvordan området kan utvikles. Jeg tror det blir viktig å lage en helhetlig plan for området hvor de forskjellige prosjektene inngår. Derfor ser vi det som naturlig å ha en dialog med Skanska om dette. Fordelen med en helhetlig plan er at den vil gi den beste totalløsningen for Røa, sier Nordvik.

Lokk over T-banen

- På skissen er det også tegnet inn et nytt bygg over T-banestasjonen?

- Vi kan se lokket som en naturlig del for utvidelsen av eiendommen mot øst, sier Nordvik

- Hva synes du om at Skanska planlegger 12 etasjers bygg ut mot Røakrysset?

- 12 etasjer er noe høyere enn vi har sett for oss, men det må bli vurdert ut fra en totalbetraktning av hele området, sier Nordvik.

Les også:

Stor boligutvikler kjøper opp ved Røakrysset

Vil rive det hemmelige huset i skogen

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse