ANNONSE
Annonse

«Ny dag, nye muligheter til å finne Garp»

Garp fra Ullern har vært savnet siden fredag ettermiddag. Han har gråere snute enn på dette bildet. Foto: Privat

Den irske setteren fra Ullern har vært savnet siden fredag kveld. Leteaksjonen pågår for fullt.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 28.11.2018 kl 13:49

ANNONSE
Annonse

ULLERN/BÆRUM: Det var fredag kveld Garp (12) forsvant, og han ble sist sett ved parkeringsplassen til Haga Golfklubb i Bærum. Mange har vært ute og lett, blant annet fra foreningen Rømlingen. Det har vært søkt, hengt opp lapper, spredd på sosiale medier, lokket og ropt i store områder.

– Det er veldig stort engasjement. Jeg tror vi er rundt 150 fra Rømlingen som er med og leter, i tillegg til hundens eier, familie og venner, sier Berit Fagerheim i Rømlingen til Akersposten.

Hun forteller at det stadig kommer tips fra folk som mener de kan ha sett Garp, først og fremst i Bærum.

– Det kommer stadig tips, men det er veldig vanskelig fordi det er mange irske settere, sier hun.

Garp er en stor hannhund, som er grå på snuten.

– Den går på medisiner for stive hofter, og det begynner nok å bli merkbart for ham. Han sliter sikker litt med hoftene nå, og nå er det kaldt også, sier Fagerheim.

Sett på Haga?

Tirsdag ettermiddag kom det inn tips om en observasjon som de letende setter lit til. Hunden skal ha krysset Griniveien ved Haga.

– Den første dagen, da hun forsvant, krysset hun også Griniveien. Vi tror han danner seg en rute, med Griniveien som krysningspunkt, enten over veien eller undergangen, sier Fagerheim.

– Er det grunn til å tro at hun kanskje kan prøve å finne hjemover til Ullern?

– Ja, det tror jeg han kan forsøke å gjøre. Jeg tror ikke han legger ut på lange turer innover i skogen. Dette er en ganske gammel hund, sier hun og minner om at han i 12 år har vært en sosial hund og glad i mennesker. Hun syns det er rart om han skal ha blitt menneskesky på veldig kort tid.

– Jeg lurer på om han kan ha hatt en dårlig opplevelse, for eksempel i trafikken i Griniveien fredag ettermiddag.

Oppfordrer

Av alle meldingene de får inn om observasjoner om løse irske settere, er det vanskelig å si hvilke som kan være Garp.

Nå oppfordrer Berit Fagerheim andre eiere av irske settere om å droppe å slippe hundene sine løse i området på og rundt Haga Golfklubb akkurat i disse dagene. Dermed er det større sjanse for at det ikke kommer inn observasjoner på andre hunder.

Hun foreslår for eksempel at man kan ta refleksvest på hunden slik at den ikke kan forveksles med Garp.

Blant de mange ivrige leterne er Lucia Uchermann Talseth, som skriver denne meldingen på Facebook-siden til Rømlingen tidlig onsdag:

«Ny dag, nye muligheter til å finne Garp. Gårsdagen obs. av Irsk setter ved Haga og Bråtes vei gir håp. Vi fortsetter å dele, informere og lete, her gir ingen opp. Mange flotte dyrevenner står på dag og natt, imponert.»

Kan du ha sett Garp? Ta kontakt på tlf. 90150990

Kan ha vært på Voksenlia

PS! Siste tips rundt kl. 11 onsdag: "Stor hannhund med frost og rim i ansiktet i Orreveien i Voksenlia. Ganske vill i blikket og helt klart vært ute en stund. Løp ut av skogen og videre nedover Hospitsveien."

LES OGSÅ: Speid etter Garp på søndagsturen

ANNONSE
Annonse