Akersposten

– Naturlig nok en skremmende opplevelse for henne

Kvinnen ble forfulgt i Sørkedalsveien.

[ Åpne stort dynamisk kart ]

Lørdag ble en 19 år gammel kvinne forfulgt av en mann. Han ga seg ikke før hun hadde varslet både egen familie og politiet.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 26.11.2021 kl 14:22

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

RØA: 19-åringen Røa fulgte kjæresten tilbake til Gardeleieren tidlig lørdag kveld. På tilbakeveien, ved krysset Sørkedalsveien/Ostadalsveien, la hun merke til at en mann gikk rett bak henne. Hun satte opp farten, og mannen fulgte på.

I et forsøk på å riste han av seg, og for å markere tydelig at hun ikke ønsket å ha han i hælene, krysset hun Sørkedalsveien.

Mannen skal ha fulgt umiddelbart etter henne.

– Når hun skiftet side, fulgte han tett på, også der det ikke var fotgjengerovergang. Han var konstant 3-5 meter bak henne, forteller faren til den unge kvinnen til Akersposten. – Hun sende oss meldinger, og hun ringte. Det var naturlig nok en skremmende opplevelse for henne.

Dette var i 20-tiden lørdag kveld, og foreldrene til jenta var på middag hos naboer i nærområdet. 19-åringen kontaktet foreldrene og fortalte at hun ble forfulgt. Da var hun ved Røa kirke.

En nabo av foreldrene, en kvinne, tok seg raskt til Vennerstua holdeplass i Sørkedalsveien. Da var 19-åringen klart preget av situasjonen. Foreldrene ankom like etter.

Mannen var fremdeles i nærheten, og nabokvinnen fikk tak i vedkommende. Han skal først bortforklarte adferden med at han kun var på tur.

Ifølge foreldrene har naboen konfrontert mannen med adferden hans, blant annet har hun spurt om han ikke skjønner du at jenta blir redd når han går etter henne, og at hun føler seg truet.

Kort tid etter ankom politiet, og mannen ble anholdt.

Moren til jenta forteller til Akersposten at det i etterkant av hendelsen, og i samtaler med politiet på stedet, etter hvert ble tydelig at mannen skal ha «snakket med seg selv».

– Godt mulig det er en mann som strever psykisk. Uansett er hendelsen uakseptabel, sier hun.

Foreldrene er bekymret over at dette finner sted tidlig kveld, på en tid av døgnet de fleste føler seg trygge.

Familien ønsker å rette en stor takk til «nabokjerringa» og til politiet som mest sannsynlig avverget at hendelsen eskalerte.