Nakenhet, fargeeksplosjon, pur energi og en mystisk flosshatt

Anne Gry Ringen er sterkt inspirert av tropiske farger. Tobarnsmoren fra Montebello, som er vokst opp i Haugesund og Stavanger og har bodd mange år i Singapore, er klar for publikums "dom" når hun fra lørdag 4. til torsdag 9. november stiller ut på Galleri Bogstad på Bogstad Gård. Foto: Fredrik Eckhoff

Verkene hennes henger i hjemmene til kongelige – og hjemme hos henne selv på Montebello. Nå skal allmuen også få ta del i Anne Gry Ringens fargerike verden.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 04.11.2017 kl 08:56

MONTEBELLO/BOGSTAD: Det er et drøyt år siden hun og familien vendte nesa hjem til Norge etter flere år i utlendighet, nærmere bestemt i Singapore. Der jobbet Anne Gry Ringen (35) som daglig leder i marketing- og eventstrategifirmaet Miit.

– Vi jobber med eksklusive eventer, alt innen high end firmaeventer, sier hun. Hjemme på Montebello jobber hun fortsatt for firmaet, men med en ettåring i huset har det gått i mammaperm og litt annerledes dager det siste året.

– Deilig escape

Dermed har hun også fått litt mer tid til å dyrke sin store, kreative lidenskap, malingen.

– Jeg har alltid likt å male og er kreativ. Jeg har alltid hatt maleutstyret i nærheten, men ikke alltid hatt så mye tid til å male.

– Malingen er en deilig escape fra et hektisk businessliv. Når jeg maler, kan jeg rømme litt. Da vi bodde i Singapore, begynte jeg å male mer og mer, sier hun.

Hest ble inngang til fornemme kunder

Anne Gry har alltid vært en hestejente, helt siden oppveksten i Stavanger. I sprangridning var hun helt i norgestoppen, og i Singapore ble det også mye hest.

– Hest er en stor lidenskap for meg. I Singapore begynte jeg etter hvert å spille polo. Da var veien kort til det kongelige miljøet. For det er jo gjerne de som spiller polo, sier hun. Faktisk drev hun det så langt at hun endte opp med sitt eget lag – med 25 hester i stallen.

– Vi slo verdensmestrene i 2014. Det var foran kanskje 3000 tilskuere. Det var et hårete mål, og ingen visste egentlig om meg. Og så slo vi dem. Jeg kjente ingen av spillerne på laget mitt på forhånd. Det gjør det ekstra kult! sier hun.

(Saken fortsetter under bildet.)

Her mottar Anne Gry Ringen premien etter at pololaget hennes slo tidligere poloverdensmestere. Prinsesse Sirivannavari Nariratana, tronarvingen i Thailand, deler ut. Foto: Privat

– I polomiljøet var det veldig mange interessante karakterer, folk med masse livsglede, sier hun.

Velstående var de fleste av dem også. Det var kongelige fra flere land, det var lorder, finans- og shippingfolk og oljeoligarker, blant annet.

Dermed var veien kort til at noen av dem begynte å stille spørsmål om kunstverkene som hang i det Ringen’ske hjem.

– Ja, vi hadde malerier hengende hjemme, og folk lurte på hvem som hadde malt dem. Folk ville gjerne kjøpe, og på den måten har jeg solgt bilder til kongelige både i Dubai, Thailand, Brunei og Europa, sier Anne Gry.

Tropisk fargefest

– Hva kjennetegner deg som kunstner?

– Jeg jobber mye med flater. Bildene preges av at de er duse, lyse farger, med fargeeksplosjoner i. Fargene bærer preg av å komme fra et tropisk miljø. Det er ikke så mye nordiske høstfarger og sånt her, sier hun og ser rundt i rommet som er fylt av malerier i alle størrelser.

(Saken fortsetter under bildet.)

Anne Gry Ringen trives blant maling og farger.

– Det er mye følelser i bildene. Dette er jo resultatene av en personlig reise. Om tiden i Singapore. Det gjenspeiles i bildene. Det har vært noen fargerike år.

Viktig flosshatt

Det abstrakt og figurativ kunst i forening. Noen nakne kropper er det også, gjerne med en gullflosshatt.

– Nakenhet og flosshatt? Hvor kommer det fra?

– Naken, det er det ærligste man kan være. Da er man helt avkledd, det er helt rått. Det er pur energi, renhet og ekthet, sier kunstneren.

– Og hatten?

– Hatten er av gull fordi det symboliserer tankene. Vi er vår egen skaper av virkeligheten, vi skaper den virkeligheten vi vil. Jeg vil gjerne vise barna mine at alt er mulig når man har stor lidenskap for det man driver med. Man kan skape den virkeligheten man ønsker, sier hun engasjert. – Jeg vil jo gjerne være et forbilde for mine egne barn.

Venstrehjerneorientert

Etter en del år i utlandet, mener hun å se ekstra tydelig at det er typisk norsk å være det hun kaller «venstrehjerneorienterte». Hun skulle gjerne sett at vi nordmenn tok litt mer sjanser, lekte litt mer, ga mer uttrykk for lidenskap og livsglede.

– Derfor ønsker jeg å bidra med litt mer farge i nordmenns hverdag, sier kunstneren.

Lørdag 4. november åpner Anne Gry Ringen sin aller første utstilling på norsk jord. Det skjer på Bogstad Gård, og utstillingen heter «Vitamin D». Den står til torsdag 9. november i Galleri Bogstad. Alle dager er åpningstidene klokken 12 til 16.

– Jeg har kalt den Vitamin D fordi høsten kan være en mørk og kjip tid. Forskning viser at farger har en positiv innvirkning på oss. Jeg er overbevist om at farger er viktig for oss! sier kunstmaleren, tobarnsmoren, markedsføreren, eventskaperen og livskunstneren – som kommer til å være til stede på utstillingen lørdag.

Les også:

Kan bli 12 etasjer på Røa

Ullernmenn er friskest i Oslo

Følg Akersposten på Facebook

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...