Annonse: Eie Eiendom Røa, Skøyen og Ullern

Nå synker boligprisene i vest

Boligprisene i vårt nærområde sank med 0,8 prosent i Bydel Ullern og 1,4 prosent i Bydel Vestre Aker i oktober.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 06.02.2018 kl 09:43

I Ullern er kvadratmeterprisen i gjennomsnitt på 72.573,- kroner for oktober. Det er en nedgang på 214,- pr kvm fra kvadratmeterprisene i september. Gjennomsnittsprisen for en bolig i Bydel Ullern er på 6.271.881,- kroner. Gjennomsnittsboligen i Ullern har blitt 42.706 kroner billigere i oktober, enn i september.

I Vestre Aker er kvadratmeterprisen i gjennomsnitt på 65.803,- kroner for oktober. Det er en nedgang på 784,- kroner pr kvadratmeter fra kvadratmeterprisene i september. Gjennomsnittsprisen for en bolig i Bydel Vestre Aker er på 6.637.438,- kroner. Gjennomsnittsboligen i Vestre Aker har blitt 12.562 kroner billigere i oktober, enn i september.

Det tok i oktober cirka 30 dager i Ullern og 27 dager i Vestre Aker å selge en bolig.

I både Ullern og Vestre Aker er det solgt litt færre boliger enn i oktober 2016, henholdsvis 2 og 9 færre boliger.

Vår del av byen er lite involvert i svingningene og kanskje mest berørt av det forskjellige media skriver om boligmarkedet.

Det er mange ting som spiller inn på prisen selger får i markedet. Generelt ser vi at beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet alltid går igjen som det viktigste kriteriet, og at dagens boligmarked oppleves som svært kresent i forhold til pris.

Dersom du går med planer om å selge boligen din, vet vi av erfaring at det i tiden nå og frem til jul vil komme lite nye boliger ut i markedet. Mange tror at markedet sovner helt før jul, og at det er bedre å vente til januar med å publisere boligen i markedet. Erfaringsmessig er det absolutt mulig å gjøre gode boligsalg i både november og desember. I et litt tregere boligmarked er det alltid lurt å tenke litt annerledes og ikke følge strømmen.

Sett opp en spesialsydd fremdriftsplan sammen med din eiendomsmegler. Ikke vær redd for å fremheve det som er spesielt med din bolig og tenk igjennom hvem som er potensielle kjøpere slik at markedsføringen kan tilpasses slik at dine potensielle kjøpere oppdager at boligen er til salgs! Lytt også til din eiendomsmegler og stylist for å få den beste presentasjonen av boligen din. Ikke alt handler om å strippe boligen for alt inventar. Det handler like mye om hva som skal fremheve boligen din og hvilken lyssetting som kan være med på å understreke presentasjonen.

Er du boligkjøper, kan jeg ikke få sagt det ofte nok – ikke ønsk deg en budrunde om det er mulig å slippe. Ikke tenk at «denne boligen er det ingen andre som vil ha – derfor vil ikke jeg ha den heller». Tenk at du er i en heldig situasjon hvis du via din eiendomsmegler kan forhandle med selger. Stort sett blir man enige om en pris både kjøper og selger er fornøyd med.

Finner du en bolig du ønsker deg – legg inn bud!

Ønsker du boligråd? Vil du vite hva din bolig er verdt? Kontakt vårt kontor eie Ullern, eie Røa eller eie Skøyen.

Ellen Maxine Onsum
eiendomsmegler MNEF/partner og daglig leder In-Vest Eiendomsmegling AS, Eie Ullern, Eie Røa, Eie Skøyen

Ellen Maxine Onsum

Her finner du alle boligene fra Eie Røa, Eie Skøyen og Eie Ullern