Akersposten

Setter Bymiljøetatens anbefaling til side

Nå skal bommen fjernes

VI KLARTE DET: De har ikke vært alene om det, men finner god grunn til å gratulere hverandre for "well done". Foto: Vidar Bakken

På tvers av partigrensene, kunne MDGs Knut Frederik Horn og BU-leder Lars Asbjørn Hanssen (H) gratulere hverandre med et håndtrykk, etter vedtaket om fjerning av bommen i Svenstuveien.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 11.06.2019 kl 12:16

MIDTSTUEN: Under Samferdselskomiteens møte i rådhuset ble følgende enstemmig vedtatt: «Bystyret ber byrådet fjerne bommen i Svenstuveien». Selv om saken går videre til bystyret for behandling, betyr dette i praksis at vedtaket er fattet. Før møtet i komiteen hadde byråd for miljø og samferdsel, Arild Hermstad (MDG), varslet at Bymiljøetaten får i oppdrag å gjøre de nødvendige forberedelser til å fjerne bommen.

På tvers av partiskillene

- Det er en gledens dag. I tillegg til vedtaket er det også gitt et klart mandat til Bymiljøetaten, sier MDGs representant i bydelsutvalget i Vestre Aker, Knut Frederik Horn.

- Dette viser at lokalpolitikken og lokaldemokratiet fungerer og at sunn fornuft vinner frem i denne saken, sier leder av bydelsutvalget, Lars Asbjørn Hanssen.

Les også: Bommen skal vekk

Begge to har jobbet saken inn mot sine respektive partigrupperinger.

- Blå, grønn eller rød har ikke noe å si når man leter og finner den beste løsningen. Nå ser vi at et enstemmig bydelsutvalg i denne saken har fått gehør i en enstemmig bystyrekomite. Jeg er naturligvis glad for at vi også har en byråd som skjærer igjennom, sier Horn.

- Da jeg sto her og snakket om at denne bommen måtte fjernes i 2012, var jeg sikker på at det skulle la seg gjennomføre i løpet av kort tid. Nå konstaterer jeg at det har tatt tid, men at det lønner seg å stå på til siste slutt. Nå er vi bare glade for vedtaket og at byråden slutter seg til bydelsutvalgets innstilling, sier Hanssen.

Les også: Dette er altså en skolevei

Byråden støtter bydelsutvalget

Det var under behandlingen av Innbyggerinitiativet fra beboeraksjonen i området rundt Svenstuveien, at vedtaket i samferdselskomiteen ble fattet. Innbyggerinitiativet med krav om fjerning av bommen var i hovedsak begrunnet med å skape tryggere skolevei og bedre trafikkflyt i Vettakollen.

I forkant av møtet varslet byråd for miljø og samferdsel, Arild Hermstad (MDG), i et notat til komiteen at han sluttet seg til bydelsutvalgets vurdering (BU – Bydel Vestre Aker – Journ.anm.). Hermstad går inn for alternativ 2, som innebærer opparbeidelse av Svenstuveien med fravik fra gjeldende veinorm, slik at bommen kan fjernes. Tiltaket innebærer omregulering, men ikke erverv av eiendom. Dette er også i tråd med innbyggerinitiativet. Bymiljøetaten har anslått en kostnad på cirka 10 millioner kroner og tidsestimat 1 – 3 år.

Det er to andre alternativer som Bymiljøetaten har vurdert:

Alternativ 1: Opparbeidelse av Svenstuveien i henhold til gjeldende veinorm, slik at bommen kan fjernes. Dette vil nødvendiggjøre omregulering og erverv av eiendom da tilgjengelig areal i Svenstuveien er for smalt. (Kostnad ca. 12 mill. og tidsestimat mellom 2 og 4 år.)

Altenativ 3, som er anbefalt av Bymiljøetaten og oppsitterne rundt bommen: Opparbeidelse av fortau i Skogryggveien og la bommen i Svenstuveien stå. (Kostnad ca.11 mill. tidsestimat mellom 2 og 4 år.)

Setter Bymiljøetaten i gang

Videre er byråd Hermstad konkret på at valgt alternativ innebærer en bestilling til Bymiljøetaten og skriver:

Jeg vil på denne bakgrunn gi Bymiljøetaten i oppdrag å gjøre nødvendige forberedelser, herunder utarbeide mer detaljerte tids- og kostnadsestimater, for at kommunen skal kunne overta forvaltningsansvaret for veien slik som den er i dag med hjemmel i veglova § 5, slik at bommen kan fjernes. I bestillingen til Bymiljøetaten vil jeg legge inn en føring om at tiltaket må gjennomføres på enklest og rimeligst mulig vis. Investeringskostnad og driftsfølgevirkninger av tiltakene må spilles inn i ordinær budsjettprosess og eventuelt prioriteres der før tiltaket kan realiseres. Jeg vil også be Bymiljøetaten se på muligheten for å prøve ut bydelsutvalgets forslag om å enveisregulere veien.

Les også: Kaotisk på skoleveien

Betydelig press

Leder av Samferdselskomiteen, Eirik Lae Solberg, som i januar mottok innbyggerinitiativet på vegne av komiteen, er glad for at forslaget som Høyre fremmet i komiteen ble enstemmig vedtatt.

Les også: – Dette er en molbohistorie

- Det har vært et betydelig press på denne saken over tid, både fra nabolaget og fra et enstemmig bydelsutvalg. Nå er det gjort et vedtak som gjør det mulig å fjerne bommen i løpet av kort tid. Det betyr en tryggere skolevei for mange barn og en fornuftig fordeling av trafikken inn og ut av området. Jeg er også glad for notatet fra byrådsavdelingen, som viser at det blir tatt tak i saken. Det er mange som kan glede seg over dette, sier Lae Solberg.

Les også:

"Bomsaken er en tragedie"

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...