ANNONSE
Annonse

Nå mangler bare basseng og bowling…

Elevrådsleder Philip Fors-Skjæveland og assisterende rektor Siri Østraat gledet seg sammen med resten av skolen over ny og mer spennende skolegård. Foto: Fredrik Eckhoff

– Det neste nå blir utendørs basseng og bowlinghall, spøkte en glad elevrådsleder i sin tale til elever og lærere da den «nye» skolegården på Lilleaker ble åpnet fredag.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 02.12.2016 kl 11:41

ANNONSE
Annonse

LILLEAKER: – Her var det ingenting. Noe måtte virkelig gjøres med skolegården, sier assisterende rektor Siri Østraat til Akersposten.no, rett etter at den offisielle åpningen av den delen av skolegården som kalles Eplehagen, ble gjenåpnet med brask og bram. Til «Champagnegaloppen» på lydanlegget ble skolegården åpnet, og så fikk elevene feire med å gå løs på 17 store sjokoladekaker bakt av sjetteklassingene. De fleste gledet seg nok mest til å komme ut i neste ordentlige friminutt for å teste herlighetene.

Noe måtte gjøres

Østraat forteller at da hun startet ved skolen i 2013, var oppgradering av skolegården en naturlig del å ta tak i.

Snoren klippes av Mathilde, nestleder i elevrådet.


– Eplehagen var egentlig bare litt stampet jord og gress og noen pæretrær. Noen av trærne fikk lov til å stå, sier hun og forteller om en lang prosess for å få gjennomslag hos Undervisningsbygg.

LES OGSÅ: Aktivitetsskolen på Lilleaker samlet penger til hjemløs julefeiring

– Vi fikk beskjed om at det var lang venteliste, men at de skulle få oss på listen innen 2016, og de klarte de! smiler Østraat, som mener at den vellykkede innsamlingsaksjonen som førte til noen husker og kunstgress, gjorde at Undervisningsbygg ble ekstra positive til å få gjennomført oppgraderingen.

De første elevene tester ut den nye "Eplehagen".


Østraat vil gjerne skryte av både elever og lærere, som har vist veldig god evne til å tilpasse seg både trange og kummerlige forhold under byggingen – med en skolegård som er liten fra før, og da var det ekstra tøft at en stor del av den sto avstengt i en lang periode.

– Dette er jo en større sak, og det har vært avstengt der i hele høst. Det er utrolig at det har gått så bra. Det har vært veldig lite konflikter, så jeg vil skryte av både elever og lærere. Vi har for eksempel måttet dele friminuttene, og alle har vært tålmodige, sier hun.

Fornøyde elever

Men nå er det altså slutt på ventetiden, og det var en strålende fornøyd elevrådsleder, Philip Fors-Skjæveland, som kunne konstatere at den nye Eplehagen både ser bra ut og fungerer godt. At han i talen etterlyste svømmebasseng og bowlinghall, var naturligvis bare en spøk. Den nye skolegården er helt super, ifølge syvendeklassingen.

Elevrådsleder Philip Fors-Skjæveland (t.v) og Simen Dahlberg tester apparatene.


– Det var veldig gøy å få åpne denne skolegården, sier han til Akersposten.

– Og denne kommer du til å bruke?

– Ja!

LES OGSÅ: Aktivitetsskolen på Lilleaker samlet penger til hjemløs julefeiring

Neste stasjon: Tryvann

Ingen mindreårige flyktninger til Montebello

Bydel Ullern fikk bot for omsorgssvikt etter at eldre kvinne døde

– Helt Fleksnes på Hovseter

Ingen respekterer fartsgrensen

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse