Akersposten

Nå kommer gang- og sykkelvei i Griniveien

INN PÅ FORTAUET: I den siste delen mot Røakrysset er det fortau, som føles litt tryggere enn veibanen når Yngvar A. Husebye og Eirik Solberg kommer. Foto: Vidar Bakken

Den kommer nok ikke med én gang, men når pengene er der kan gang- og sykkelveien realiseres.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 09.10.2019 kl 12:43

RØA: Det har i lang tid vært planer om gang- og sykkelvei i Griniveien fra Røakrysset til fylkesgrensen. Nå har pengene kommet.

En bred og tilgjengelig sykkelvei bråstopper i Bærum når den kommer til broen over Lysakerelva. Store deler av den 800 meter lange strekningen mot Røakrysset er fortausløs på høyre side. En liten strekning har sykkeltrasé. Nå har regjeringen i sitt budsjett lagt inn midler til bygging av en sammenhengende gang- og sykkelvei på Røasiden i Griniveien.

SKOLEVEI: Akersposten skrev i fjor om skoleveien til Phelix, som startet med å krysse Griniveien. Foto: Vidar Bakken

Les saken om Phelix: - Med livet som innsats - hver dag

Et viktig skritt

Akersposten møtte Høyres gruppeleder i bystyret Eirik Lae Solberg og påtroppende leder av bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker, Yngvar A. Husebye (H). Begge kommer på sykkel. Hjelmløse Huseby er rakst frempå og forteller at et familiemedlem har "tyvlånt" sykkelhjelmen hans.

– Regjeringen har bevilget 180 millioner kroner til tre gang- og sykkelveiprosjekter i Oslo og en av dem er til gang- og sykkelvei i Griniveien på Røasiden. Det er på tide og et viktig skritt for å få en sammenhengende gang- og sykkelvei til glede for myke trafikanter, sier Lae Solberg.

– Det betyr større trygghet for barn og andre som bor langs Griniveien, hvor mange beboerne ikke en gang har fortau på sin side. Vi blir også kvitt en flaskehals som starter der gang- og sykkelveien slutter på Bærum-siden. Den ble ferdigstilt i fjor, sier Husebye.

BRÅSTOPP: Sykkelveien fra Bærum stopper opp i Griniveien ved broen som markerer fylkesgrenen. Foto: Vidar Bakken

Samarbeid

Bystyret vedtok reguleringsplanen for gang- og sykkelveien i 2015. Prosjektet skal gjennomføres i et samarbeid mellom Statens Vegvesen og Oslo kommune, som overtok ansvaret for veien i 2010. I forbindelse med «Planen for sykkelvegnettet i Oslo» som ble vedtatt av bystyret i i fjor, overtok Statens vegvesen investeringsansvaret for utbygging av gang- og sykkelveier i forbindelse med store regionale forbindelser. Det betyr at selv om Oslo kommune har ansvaret for denne delen av Griniveien, så vil Statens vegvesen stå for finansiering, prosjektering og utbygging av gang- og sykkelveien.

Se video: Vintersykling i Griniveien på Røa

– Pengene er der og reguleringsplanen er vedtatt. Det betyr som sagt at vi har kommet et langt skritt videre. Med gang- og sykkelveien på plass, åpner man for at det blir mye lettere å ta seg frem med sykkel i denne sterkt trafikkerte veien. Det betyr at flere vil la bilen stå og bidrar til at dette i tillegg blir et godt miljøtiltak, sier Lae Solberg.

– Det vil også styrke Røaområdet både som handelssentrum og arbeidssted. Tilgjengelighet fra Bærum-siden, også med sykkel er viktig, ikke minst når utbyggingen på Fossum kommer. Da vil sykkelveien bli aktuell for enda flere, sier Husebye.

Atkomst og innløsning

Det er problemer knyttet til atkomst for eiendommene på den siden gang- og sykkelveien kommer. I tillegg må kommunen inngå avtaler om innløsning eller ekspropriere deler av tomter som blir berørt.

– Da saken ble behandlet i bystyret, ble dette med vanskeligheter knyttet til atkomstforhold tatt opp. I likhet med det som står i bystyrevedtaket, mener jeg at Plan- og bygningsetaten kan gi dispensasjon for å få prosjektet gjennomført. Jeg har forståelse for at grunneiere ikke setter pris på å få deler av sykkelveien inn på sine tomter. Her må man søke å finne minnelige løsninger som begge parter er fornøyd med, sier Lae Solberg, som understreker at gjennomføringen av gang- og sykkelveien er nødvendig for å skape trygghet og oversikt for alle trafikantgrupper.

– Behovet for dette er her og nå, sier Husebye.

Akersposten får opplyst fra Statens Vegvesen at det er dialog med Bymiljøetaten og Plan- og bygningsetaten om prosjektet. De viser til Bymiljøetaten for mer info om status i prosjektet. Akersposten har kontaktet Bymiljøetaten for å få en oppdatering og avventer svar.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...