ANNONSE
Annonse

Én slutter, to bytter plass

Geir Lippestad (Ap), Inga Marte Thorkildsen (SV) og Tone Tellevik Dahl (Ap)

Raymond Johansen har gjort flere endringer i byrådet tirsdag.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 19.12.2017 kl 15:32

ANNONSE
Annonse

OSLO: Byrådsleder Raymond Johansen har tirsdag 19. desember foretatt endringer i sammensetningen av byrådet i Oslo.

Det skriver byrådet i en pressemelding tirsdag morgen. Pressemeldingen fortsetter:

Byrådsskifte

Tirsdag 19. desember fratrådte Geir Lippestad (Ap) som byråd for næring og eierskap (NOE). Kjetil Lund (Ap) er utnevnt som ny byråd.

– Geir Lippestad har bedt meg om å få fratre som byråd. Det har jeg akseptert. Geir har gjort en solid jobb for byrådets satsing på næringsutvikling, integrering og mangfold. Han har løftet næringspolitikken, styrket kommunens eierskap og ledet arbeidet med å gjennomføre Norgeshistoriens største krafttransaksjon. Han har stått stødig i håndteringen av flyktningkrisen i 2016. Jeg er takknemlig for den jobben Geir har gjort, og er glad for at han ikke forlater politikken, men går tilbake til bystyret der han vil være fast representant for Arbeiderpartiet, sier byrådsleder Raymond Johansen.

– I dag har jeg utnevnt Kjetil Lund (Ap) som byråd for næring og eierskap. Han er samfunnsøkonom med lang erfaring fra både embetsverk og politisk ledelse i departement og regjering. Med Kjetil Lunds erfaring fra kraftbransjen og klimaarbeid får vi ytterligere styrket arbeidet med aktivt eierskap og utvikling av grønt næringsliv, sier byrådsleder Raymond Johansen.

Kjetil Lund (47) er samfunnsøkonom og kommer fra stillingen som direktør for myndighetskontakt og klimapolitikk i Statkraft. I perioden 2009 til 2014 var Kjetil Lund statssekretær i Finansdepartementet. I 2014 ledet Lund sekretariatet da Jens Stoltenberg var FNs spesialutsending for klima.

Byrådsbytte

- Byrådet gjør det vi sa vi skulle gjøre, og er i ferd med å levere på løftene våre i Østmarkseter-erklæringen. Etter to år er det naturlig for meg å se på oppgave-sammensetningen. Derfor har jeg gjort en rokade i byrådet hvor Tone Tellevik Dahl (Ap) og Inga Marte Thorkildsen (SV) bytter saksfelt, sier byrådsleder Raymond Johansen.

Byråd Inga Marte Thorkildsen har fratrådt som byråd for eldre, helse og sosiale tjenester. Byråd Tone Tellevik Dahl er utnevnt som ny byråd for dette feltet.

Byråd Tone Tellevik Dahl (Ap) har fratrådt som byråd for oppvekst og kunnskap (OVK).

Byråd Inga Marte Thorkildsen er utnevnt som ny byråd for dette feltet.

- Tone Tellevik Dahl og Inga Marte Thorkildsen er begge dyktige og erfarne politikere, som har samarbeidet tett med bydelene. De er handlekraftige byråder og rokeringen vil styrke begge saksområdene, avslutter Johansen.

Justeringer i byrådenes porteføljer

I forbindelse med endringene i byråd gjøres justeringer i porteføljen mellom byrådsavdelingene.

Integrerings- og mangfoldarbeidet flyttes fra byrådsavdeling for næring og eierskap til byrådsavdeling for helse, eldre og sosiale tjenester som nå har skiftet navn til eldre, helse og arbeid (EHA).

For å styrke oppvekstfeltet, med tidlig innsats og tettere samarbeid på tvers, flyttes barnevern, helsestasjonene og skolehelsetjenesten fra byrådsavdeling for helse, eldre og arbeid til byrådsavdeling for oppvekst og kunnskap.

PS! Den nye byråden for næring og eierskap, Kjetil Lund, er for øvrig fra Røa, og dermed den første byråden i det rød-grønne byrådet som kommer fra en av våre bydeler i vest.

LES OGSÅ: Gjør alt for å få Slemdal skole ferdig

Slemdal skole sliter mens de venter på nytt skolebygg

Skoleaksjonen: – Vi tåler ikke ytterligere nedskjæringer

Følg Akersposten på Facebook

Tilbake til forsiden

ANNONSE
Annonse