ANNONSE
Annonse
Akersposten

«Mye av snøen som vi produserer blåser til skogs»

HVITT GULL: Oslo Vinterpark har kjempet mot et utfordrende vær, når det gjelder snøproduksjonen i anlegget så langt denne vintersesongen. Foto: Oslo Vinterpark

Men Oslo Vinterpark-generalen håper likevel at værgudene strekker ut en vennskapelig hånd og sørger for at anlegget åpner fredag!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 29.11.2017 kl 20:05

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

TRYVANN/WYLLER: - Nå har vi fått fantastisk vintervær, og det har snødd bra siden i går. Men: Det har også blåst veldig mye, og luftfuktigheten har vært høy, sier Espen Bengston, daglig leder i Oslo Vinterpark.

Entusiasmen og optimismen gløder nærmest på telefonlinjen tirsdag formiddag, når Akersposten snakker med lederen for det anlegget omtaler som byens beste utested.

Det krevende været ser derimot ikke ut til å ta motet fra sjefen. Inntil videre.

- Nå i morgentimene har vi skrudd på anlegget på tryvannsiden og på toppen av Wyller. Langtidsvarselet ser meget lovende ut, men det er også spådd mye vind frem til torsdag, sier Bengston - og legger ikke skjul på hvor mye den sterke vinden påvirker snøleggingen.

- Det gjør at mye av snøen som vi produserer blåser til skogs. Det er en utfordring! sier han.

Saken fortsetter under bildet.

NÆRMER SEG ÅPNING: Snøkanonene jobber på spreng for å realisere Oslo Vinterparks mål om åpning kommende helg. Foto: Oslo Vinterpark

Venter på kulden

Den daglige lederen forteller at han og kollegene forsøkte å sette i gang snøproduksjonsanlegget i går, til ingen nytte.

- Til nå har vi hatt 2,5 døgn med snøproduksjon, så det er fortsatt mye som gjenstår.

- Hvor mye?

- Det er veldig vanskelig å si fordi det er så avhengig av vind, temperatur osv., sier Bengston.

Skifolket kan likevel glede seg over værprognosene for de kommende dagene.

- Det skal bli enda kaldere frem mot helgen, spesielt i Wyllerløypa, som vi er glade for. Fra natt til fredag ser det ut som om det kan bli gode produksjonsforhold over tid, sier Bengston.

Saken fortsetter under bildet.

BEGRENSET ANTALL SNØPRODUKSJONSDAGER: Vind, høy luftfuktighet og plussgrader må ta skylden for at Oslo Vinterpark så langt ikke har fått lagt snø over tid. Foto: Oslo Vinterpark

De gode utsiktene gjør at heissjefen & co jobber døgnet rundt med å få åpnet deler av anlegget allerede fredag.

- Det gjelder Hyttlibakken, men vi er avhengig av hvor mye vind det blir, og hvordan snøen legger seg. Vi vet mer onsdag og torsdag, sier Bengston.

Vil ikke love åpningsdato

Den daglige lederen understreker at han ikke ikke kan garantere noe, annet enn at det ser positivt ut med tanke på å realisere målet om å åpne i nær fremtid.

- Hvilken dag det blir, er vi imidlertid ikke helt sikre på. Vi er opptatt av at det skal være ordentlig, og det vi ønsker er å tilby gjestene våre et skikkelig produkt med mange fine bakker, park og elementer. Det ser lovende ut innenfor den nærmeste fremtiden, uten at vi kan skryte av en åpningsdag akkurat nå, sier Bengston.

Oslo Vinterpark-generalen understreker hvor viktig det er å benytte seg av kulden som etter all sannsynlighet vil bite fra seg i hovedstaden fra og med fredag.

- Vi kan ikke skru av anlegget for å skulle åpne. Noen mener vi burde gjøre det, andre mener vi ikke burde. Men folk går fort lei av én bakke, hvis du skjønner ... sier Bengston.

- Hvilke løyper har dere fokus på?

- Bakkene vi prioriteter er Wyllerløypa, Hyttlibakken, Tårnbakken og famileområdet.


Saken fortsetter under bildet.

FORVENTER KNALLSESONG SÅ SNART KULDEN INNTAR OSLO VINTERPARK: Akersposten møtte kollegene Espen Bengston (t.v) og Mads Mørch i Wyllerløypa for 14 dager siden. Foto: Pål Magnus Tømmervold

- Gode utsikter

Akersposten fortalte nylig om Oslo Vinterparks investering i snøproduksjonsanlegget til nesten 30 millioner kroner. Nyvinningen gjør at selv gigantene i ski-Norge nå er nødt til å kaste lange blikk etter siste skrik i vestkantens populære lekegrind.

- Med den nye kapasiteten vår, er det utsikter for at vi åpner store deler av anlegget tidlig. Det gjør at vi produserer mye mer snø på kortere tid, som igjen bidrar til at vi kan tilrettelegge tidligere i flere bakker, sier den daglige lederen, som håper å bryte nye barrierer.

- Vi jobber for å klargjøre Wyllerløypa rekordtidlig. Det er en bakke vi har slitt med i alle år, når det har vært marginale temperaturer. I fjor var det jo ikke åpning før i februar. Derfor er det denne sesongen gode utsikter for at gjestene våre kan bli positivt overrasket over hvor kjapt den åpner, sier Bengston.

LES OGSÅ: Oslo Vinterpark: - Det sier litt om hvor eksplosivt og robust dette er

LES OGSÅ: «Ganske vilt det de får til, vi befinner oss i Oslo»

Se vår livesending fra Oslo Vinterpark en onsdag morgen: her

LES OGSÅ: - Vanskelig å kommunisere hvor fint det er

LES OGSÅ: Skientusiast? Gled deg over siste nytt!

LES OGSÅ: Wow, sjekk Michaels (26) vinterpark-hyllest

LES OGSÅ: - Nå får du «spring skiing» på sitt beste!

Følg Akersposten på Facebook