ANNONSE
Annonse
Akersposten

Mirakelet på Ullernbanen – nesten!

HELTENE ER KLARE: Spente ballgutter sammen Sebastian Remme Berge (til venstre) som spilte sin første kamp etter skade. Bak ser vi blant andre keeper Jonas Brauti (gul drakt) og til høyre for ham, tomålsscorer Emmanuel Bergstrøm. Alle foto: Vidar Bakken

At cup er cup ble til grader bevist da Ullern ledet 2-0 mot Stabæk helt til det gjensto noen få minutter. Det sitret på tribunen. Det var god gammeldags cupstemning.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 20.04.2018 kl 10:52

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

CC VEST ARENA: Selv om Ullern måtte se seg slått, var klubben likevel hovedoppslag i samtlige medier som omtalte sport onsdag kveld. Nærmere et Askeladden-eventyr er det ikke mulig å komme. Da Stabæk gikk opp til 2-2 i siste ordinære spilleminutt, føltes det rimelig urettferdig.

Utedo, men solen skinner

Solen skinte og kiosken var åpen. Salget gikk så bra, at allerede før kampstart måtte Akersposten utsendte vente på at frosne pølser skulle tine. Vaffel var like greit. Stabæk-gutta hadde nok sett bedre garderober i bortekamper i sin divisjon og var nok ikke vant med at de måtte ut på plassen til HIBAS-utedoer for å få gjort unna. Hele kloakknettet til banen er nede og må legges om. Det tar tid og krefter for en lokal klubb.

Heldigvis starter arbeidet med flerbrukshall med nye klubblokaler og garderober denne høsten. Vel fortjent. Før kampen kan speaker annonsere at det er loddsalg på gang. Noen undret seg over at en av premiene var restaurantmiddag for en og en halv person. Nok om det. Tribunen fylles opp. Vi er klare.

Les også: Byggestart til høsten for Ullerns nye idrettshall

Saken fortsetter under bildene

IKKE OFTE: Full tribune og masse folk rundt under kampen. La det bli trenden i kommende kamper.

Går det an da?

På et møte før kampen sier daglig leder i Ullern forball, Jon Tunold, at han har god tro på de unge guttas ferdigheter og at han håper de kan by på god motstand. Cup er cup, sier Tunvold.

Han får rett. Gutta fra Ullern kjører offensivt press over hele banen. Stabæk får aldri ro med ballen og ser direkte rådville ut. Lekre kombinasjoner, vunnet duellspill, lynkjappe angrep og ro i bakre rekker samt en 18-årig supermann i mål viser at det er bare ett lag på banen i første omgang. Når så Emmanuel Bergstrøm scorer to mål, og Stabæk senere redder på streken, er det nesten ikke til å tro.

TRYKKET PÅ: Ullern produserte den ene sjansen etter den andre.

FEIRING: Ullern legger på til 2-0. Utrolig.

Hva? Går det an da? Eliteserie mot 3. divisjon. Det er cupstemning så det holder. På andre baner nedsabler eliteserielagene lag fra lavere divisjoner. 1238 tilskuere tror knapt det de ser. Solen skinner på alle måter over Ullern og på taket av kiosken sitter NRK og dokumenterer det hele. Etter 1. omgang begynner noen å glede seg til kveldens sportssendinger. På tribunens Stabæk-side er det stille som graven.

STILLE: Ullern leder 2-0 etter første omgang. Ikke rart at Stabæk-supporterne ser litt betuttet ut.

Tiger fra Ullern

Det var urimelig å tro at Ullern skulle klare en like kraftkrevende fotball i andre omgang. Stabæk tok over banespillet, og etter hvert kom sjansene mot et mer ryggende hjemmelag. Ullerns keeper og ekte Ullern-gutt, Jonas Brauti (18), sto som en vegg og hadde i kampen flere TV-redninger. Da vi så ballen i mål var det en tiger på plass, men selv en tiger må melde pass når slitne Ullern-gutter måtte avgi rom i forvaret. Det røynet på mot slutten, men to kjappe scoringer i sluttminuttene var i hvert fall følelsesmessig urimelig.

Les også: Storklubber følger Ullern-gutt (18)

NEIII: Det ble 2-2 i siste minutt. Legg merke til ballgutten som frykter det verste.

Takk for kampen

Ekstraomgangene ble mye for slitne bein. To scoringer av Stabæk, og løpet kjentes kjørt. Men så kom gutta våre med dagens lekreste angrep, hvor tomålsscorer Emmanuel Bergstrøm legger inn fra venstresiden mot bakerste stolpe, og der er Torbjørn Rosvoll på løp og banker inn. Det står 3-4, og det er nytt håp. Nå er det ordentlig liv på tribunen, og Ullern-folket overdøver Stabekksupporterne. Det er Cup igjen. Så 3-5 og slutt.

MÅÅÅÅÅL: 3-4 da Emmanuel Bergstrøm legger inn til Torbjørn Rossvoll. Nytt håp.

Takk for kampen, gutter. Dere gjorde oss stolte, og det gir håp for fremtiden. Vi kommer tilbake for å se dere i serien. Dette laget skal bli vanskelig å bryne seg på. Vi lar Ullern-trener Ole Johan Aas oppsummere kampen på vegne av gutta, hentet fra klubbens nettside:

– Det er en solid kombinasjon av skuffelse og stolthet man sitter igjen med etter en opptreden som dette. Skuffelse over at vi ikke klarer å holde helt inn. Vi visste at det var mulig å vinne denne kampen, selv om vi i og rundt laget kanskje var de eneste som virkelig trodde på det. Vi blir naturligvis slitne de siste 20-25 minuttene, og kombinerer man det med at vi går fra å ha "alt å vinne" til å få noe å forsvare, så kan det fort bli to raske imot på slutten. I stedet for å kunne lese nyhetssaker i kveld om alle de fantastiske prestasjonene til Ullern-spillerne, blir fokuset i stedet på et Stabæk-lag som var nære på å ryke ut av cupen. Det var synd, for spillerne våre hadde absolutt fortjent en hyllest over det ganske land i dag.

Det var helt rått å se på hvordan gutta sto opp for hverandre i denne kampen. De utgjør en fantastisk spillergruppe som virkelig koser seg sammen, og det er jeg stolt over. Måten vi angrep Stabæk totalt blottet for frykt, men med et inderlig ønske om å spille vår type fotball. Med et ønske om å gå rett i strupen på dem, og kontrollere kampen via høyt press og så høyt ballinnehav som fornuften tilsa. Vi klarte det veldig lenge, men dessverre ikke lenge nok. Så er det slik at man kan lære av dette, og i dag håper jeg vi tar med oss læringen på en måte som gjør at vi klarer å holde unna neste gang vi står i en lignende type situasjon.

Jeg både håper og tror vi gav alle som er glade i Ullern en fin opplevelse og noe å være stolte av. Det skal vi fortsette med! Nå rettes alt fokus inn mot Follo førstkommende lørdag. Vi får et par dager på fysisk og mental pleie, så er vi good to go igjen!

Les også:

Skreddersydde tilbud har gjort Ullern best i klassen

Ullern-sjefen forklarer snuoperasjonen

Følg Akersposten på Facebook