Akersposten

Med rett til å få vind i håret!

Per E. Koch trives med å sykle sammen med eldre som liker å kjenne vind i håret. Vil du gjøre det samme?

Nå skal enda flere eldre få luftet seg på sykkel! Kanskje du har lyst til å bidra?

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 09.05.2017 kl 15:02

VESTRE AKER: Vestre Aker Frivillighetssentral utvider tilbudet.

– Tidligere har vi tilbudt sykkelturer til beboerne på Vinderenhjemmet. Snart åpner Røahjemmet, tidligere Hovseterhjemmet, og vi vil også der tilby beboerne formiddags-sykkelturer i nærmiljøet, sier Per E Koch.

– Diverse sykkelveier i Mærradalen ligger rett utenfor døren og vil gi beboerne «rett til vind i håret» – som er vårt motto med hensyn til sykkelturene, sier han.

Sykling uten alder

Vestre Aker Frivillighetssentral har 2 elektriske sykler, og lykkes de med å verve tilstrekkelig med sykkelførere, eller -piloter, vil sentralens sykkelansvarlige, Per E. Koch, tilrettelegge for formiddags-sykkelturer to dager pr. uke, som er tilsvarende det tilbudet beboerne på Vinderenhjemmet hadde sist sommer.

Vestre Aker Frivillighetssentral er tilknyttet organisasjonen «Sykling uten alder» (syklingutenalder.com), som ble etablert i Danmark for noen år siden. Tusenvis av sykkelførere er allerede knyttet til organisasjonen i Danmark. De tilbyr sykkelturer til hundrevis av beboere på sykehjem og eldre boende.

Vil du?

Send en mail til per.erik.koch@gmail.com for å registrere deg som sykkelfører/-pilot, eller ring ham: tlf. 9301 8601. Han vil dessuten være tilstede på Frivillighetsfestivalen på Røa lørdag den 13. mai sammen med en stand for «Sykling uten alder».

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...