Akersposten

MDG vil åpne Gulleråsen stasjon

FOR GULLERÅSEN: Knut Frederik Horn vil ha på plass perrongen på Gulleråsen stasjon. Foto: Vidar Bakken

Sporveiens budsjett på 18 millioner kroner for å anlegge en midlertidig plattform, får MDG Vestre Aker til å reagere.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

GULLERÅSEN: – Vi vil gjøre hva vi kan for å få fortgang i denne prosessen, sier Miljøpartiet De Grønnes representant i bydelsutvalget i Vestre Aker, Knut Frederik Horn.

– Snakk om å rette opp en feil

Bystyret har tidligere bevilget 8 millioner kroner til etablering av plattformen. Etter at Sporveien har bedt om 18 millioner for å sikre økonomien i prosjektet, har byråd for miljø- og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg (MDG), orientert om at det er betydelig økonomisk risiko knyttet til dette. Hun har besluttet at videre fremdrift avventer sak om stasjonsstruktur på Holmenkollbanen.

– Vi vil ha stasjonen åpnet og jeg mener at den ikke kan settes i sammenheng med stasjonsstruktur-rapporten. Det vil ta altfor lang tid. Dette er snakk om å rette opp en feil, hvor det har vært politisk enighet om å få på plass en midlertidig plattform, sier Horn.

Styrke kollektivtilbudet

Han forstår godt at byrådet reagerer på den voldsomme prisøkningen på plattformen.

– Dette skal jo ses i en større budsjettsammenheng, men samtidig stiller jeg spørsmål ved Sporveiens kalkyler. Jeg skal i møte med min bystyregruppe og vil be om at saken tas opp på nytt. Blant annet må tallene fra Sporveien kvalitetssikres. Som representant for MDG i Bydel Vestre Aker er dette en viktig sak. For MDG er det helt vesentlig å styrke kollektivtilbudet. Nedleggelse av denne delen av stasjonen sammen med ønsket å minimalisere bilbruken rimer dårlig, sier Horn.

LES OGSÅ: Økte prisen på Gulleråsen stasjon fra 8 til 18 millioner

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...