Akersposten

Mærradalen forlenges til Abbediengen

STARTEN: Her er den nordre delen av grøntdraget, hvor Mærradalsbekken ligger under bakken. I bakgrunnen skimtes skilt til bensinstasjonen mellom Bekkefaret og Veslekroken. Foto: Vidar Bakken

Der Bekkefaret starter ved avkjøringen fra Ring 3, vil starten på den planlagte turveien komme. Inngangen vil bli fra Veslekroken. Den planlagte opparbeidede turveien skal følge Mærradalsbekken ned til St. Edmunds vei på Abbediengen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 21.04.2017 kl 19:46

ULLERN: Plan- og bygningsetatens (PBE) anbefaler planforslaget til Bymiljøetaten, hvor grøntdraget reguleres til naturområde. Det har blant annet sammenheng med at i området langs Mærradalsbekken er det registrert svært viktig naturtypelokalitet med nasjonal verdi, en bekkestreng med de viktige vegetasjonstypene rik alm-lindeskog og or-askeskog.

OMRÅDET: Kartet viser avmerket område som er planlagt regulert til naturområde med turvei. Kart: Bymiljøetaten

Bekkeåpning

Bymiljøetaten foreslår å omregulere et større grøntområde langs Mærradalsbekken på Ullern til grønnstruktur - naturområde, friområde, turvei og turdrag. Planen sikrer naturverdier i området, et biologisk mangfold av nasjonal verdi. Den sikrer og et større grøntområde og muligheten for bekkeåpning. Eksisterende turveier reguleres og turveilenker kan etableres for å knytte omkringliggende boligområder bedre sammen - og videre til hovedturveinettet.

Les også: Vil bygge gang- og sykkelvei på bro over Mærradalen

I reguleringsforslaget inngår altså muligheten for å åpne opp Mærradalsbekken der den nå ikke ligger i dagen. Det er et belte av grøntdraget nord i området hvor bekken ligger under bakken. Bymiljøetaten peker på at et større regulert grøntområde også vil gi barn tilgang til trygge grønt og lekeområder.

I DAGEN: Mærradalsbekken dukker opp i dagen litt lenger ned. Turveien skal i følge planene gå langs bekkedraget. Foto: Vidar Bakken

Private blir berørt

En del private grunneiere vil bli berørt av planforslaget. Flere av grunneierne har uttalt seg negativt til å åpne området for allmennheten. Problemstillingene omhandler både ferdsel tett på private hus og hager, samt gjennomgang i området, og frykt for opphold tett på boliger. Blant annet mener naboer også at det etablerte dyrelivet i bekkedalen vil forsvinne med anleggsarbeider og senere store grupper av mennesker gjennom området.

Oslo Elveforum har anbefalt forslaget.

Bydelsutvalget i Bydel Ullern er positive til planforslaget i sin høringsuttalelse. De oppfordrer PBE til å søke minnelige løsninger med grunneiere.

Les også:

Hva gjør at du trives i ditt nabolag?


Brukte 270.000 kroner og mistet alt

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...