ANNONSE
Annonse
Akersposten

«Mange sliter med karakterpresset, men vi er mer enn en flinkis-skole»

MOTIVERTE GLADLAKSER: Skuespillerne Nicolai Tutturen (foran) og Kristin håper å innfri reyysjefen Aksel Andersens (bak) målsetting om overskudd i anledning Ullernrevyen 2018. Foto: Pål Magnus Tømmervold

Ullerns revysjefer og skuespillere håper og tror forestillingene på nyåret demonstrerer at de er i stand til å lage et fyrverkeri på scenen!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 13.02.2019 kl 20:04

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

ULLERN: - Ullernrevyen 2018 vil vise at vi faktisk kan lage noe stort og et bra produkt, på tross av kritikken vi ungdommer får i dag. Den vil vise at vi ikke bare er pripne folk på vestkanten. Kanskje kan revyen også være med på å forandre fokus blant oss elevene, sier Aksel Andersen (18), én av dette skoleårets revysjefer.

Akersposten møter generalen og to av skuespillerne, Nicolai Tutturen (18) og Kristin (17) snaut to måneder før premieren i Kaare Norums auditorium ved Ullern videregående skole.

Trioens stolthet over å representere skolerevyen kommer i hvert fall tydelig frem i løpet av halvtimen vi får i deres hektiske hverdag.

- Revylivet er veldig gøy og sosialt. Frem til nå har vi drevet mye med teambuilding. Nå ser vi mye på sketsjer og finner ut hvordan vi skal stå på scenen, sier Nicolai - og understreker:

- Ullern er ikke akkurat en utpreget revyskole.

Friskt engasjement

Revysjefen velger derfor å ha fokus på samholdet og revyfolkets engasjement for å lage severdige show i lokalsamfunnet.

- Det blir selvfølgelig kult å skulle ha den endelige forestillingen, men det er på en måte all jobbingen som er hovedgrunnen til at vi gjør det. Du får masse nye venner, og det er en fin anledning for førsteklassingene til å bli integrert på skolen. Hvert år vekkes det nytt engasjement, sier Aksel.

Allerede i februar, nesten ett år før premieren, velges det revysjefer.

- Da starter også jobbingen så smått. Men etter sommerferien går det i ett. Ambisjonen er først og fremst at vi får tilbake revyånden på skolen. Vi i 3.klasse vil gjerne etterlate oss en fin tradisjon, slik at revyen ikke dør ut på Ullern. Vi har så mange positive erfaringer knyttet til den, som vi håper flere kan oppleve. Vi vil at folk skal komme og se noe vi er stolt av! sier Aksel.

- Det blir mye arbeid, og vi prioriterer vekk skolen litt. Jeg føler likevel det er verdt det, fordi du kan ha jobben som blir gjort på CV`n. Vi kommer til å få mer bruk for all kunnskapen du lærer gjennom revyen, enn hva du får av noen fag, sier Nicolai.

- Hva er det beste med revylivet?

- Det er veldig gøy å få være med på å påvirke sketsjene og hvordan revyen blir. Jeg synes i hvert fall det er kult at min hverdag og mine ideer kan gjenspeiles, sier Kristin.

- ... og det verste?

- Jeg merket i i fjor at det gikk utover karakteren i matte da jeg holdt på å stryke i matte. Jeg gikk også fra en sekser til en firer i språk. For meg handler det om jobb, revy, russebuss og skole i rangert rekkefølge. Jeg tror derimot at det skal gå bra dette skoleåret, sier Nicolai.

- Kan jeg sitere deg på dette?

- Ja, det kan du, ler Nicolai.

Saken fortsetter under bildet.

TRIO KLAR FOR ULLERNREVYEN 2018: Kristin, Nicolai Tutturen (bak) og Aksel Andersen (foran) snakker om et styrket samhold i lys av øvingene til forestillingene. Foto: Pål Magnus Tømmervold

Viste skuespillerkunst senest i fjorårets revy

Fjorårets Ullernrevy ble av Akerspostens anmelder beskrevet som noe av det rareste vår utsendte hadde sett. Samtidig var det noe av det morsomste vedkommende hadde vært vitne til i et skole-auditorium på lang tid.

Særlig gummitrynet Nicolai skilte seg ut.

- Han sørget for latter fra salen helt til lyset ble slukket etter avslutningsnummeret, skrev Akersposten.

- Jeg jobber i kassa på en matbutikk på Ullern, og har blitt kjent igjen der. Det er gøy, sier han - og legger til at ikke all pr. nødvendigvis ikke er god pr.:

- Etter teaseren i fjor, ble jeg kjent som den «creepy» gutten. Så vi får se hvordan det blir denne gangen.

- Alle vet jo hvem du er, når du er skuespiller i Ullernrevyen. Du blir litt småkjendis på skolen, sier Aksel.

- Jeg har ikke akkurat fått så mange fans foreløpig. Jeg skulle kanskje ønske det, men ... Det er likevel gøy å gå rundt med en genser, der det står skuespiller, sier Kristin.

Saken fortsetter under bildet.

KJENTE ANSIKT PÅ SKOLEN: Ullernrevyen kommer antakeligvis til å gi Aksel Andersen (t.v), Kristin og Nicolai Tutturen bra med oppmerksomhet som en følge av arrangementene som på nyåret. Foto: Pål Magnus Tømmervold

- Hva er status på Ullernrevyen blant andre skoler?

- Vi ligger nok litt under de aller største. Du har liksom skolene som har dramalinjer og musikk, som Nissen og Foss, som alltid er veldig gode. Elvebakken, Handelsrevyen og Blindern er også blant de som konkurrerer om å ha den beste revyen, så kommer vi litt under der igjen, sier Aksel, som støtter skuespillernes drømmescenario:

- Vi er liksom underdogs. Hvis vi gjør en ordentlig innsats, kan vi være de som ingen egentlig heiet på, men som stjal rampelyset, sier Kristin.

PS: Premieren er 8.januar. Det vil bli cirka ti forestillinger i uke 2. Billetter legges ut for salg i desember.

LES OGSÅ: – Alle vil bringe revyånden videre, vi starter den bare på nytt

LES OGSÅ: Henrik Elvestad: «Det er ikke uvanlig å få handlevogner i leggen»

LES OGSÅ: Kreftdrama for Ullern-spiller: - Det var jævlig tøft å se hva «gutten vår» ble utsatt for

Nøkkelord