Akersposten

Mange blir berørt når Statnett river hele linjen

ET STORT ARBEID: Mange blir berørt når alle mastene gjennom Sørkedalen og videre frem til Montebello skal rives. Foto fra start av riving av de første mastene på Bogstad. Foto: Vidar Bakken

Statnett legger opp til digitale informasjonsmøter for å orientere om riving av ledninger og master gjennom bydelene Vestre Aker og Ullern.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 11.01.2022 kl 10:59

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

VESTRE AKER/ULLERN: Arbeidene er omfattende og vil berøre mange mennesker når de store mastene går i bakken. Der er snakk om høyspentlinjen som går fra Ringerike, gjennom Nordmarka, til Sørkedalen, videre via Bogstad, gjennom Mærradalen, over Røa t-bane og videre inn til Smestad transformatorstasjon på Montebello. Akersposten skrev i november 2021 om starten av arbeidet og de videre planene for riving.

- I en avgrenset periode vil dette medføre støy og begrenset ferdsel i området der ledningen går. For skoler, barnehager og alle som bor/ferdes i området betyr dette altså at turstier og enkelte veier i en periode vil være helt eller delvis avsperret, sa Siri Revelsby, prosjektleder i Statnett, til Akersposten i den forbindelse.

Les saken: Nå går mastene ned for alltid

Anleggsarbeidene skal fortsette fra uke 3 på nyåret. Da vil Statnett etter planen rive master nordover fra Bogstad gjennom Sørkedalen og Nordmarka mot Ringerike, og sørover nedover Mærradalen og frem til Smestad transformatorstasjon. Arbeidene i Mærradalen frem til Smestad vil pågå i januar-april. Etter planen vil rivearbeidene gjennom Nordmarka foregå i februar-mars og fortsette mot Åsa og Ultvedt. Rekkefølgen i rivearbeidene vil kunne justeres underveis. Alle mastene skal etter planen være revet i mai 2022.

I forbindelse med rivearbeidene inviterer Statnett til åpne digitale informasjonsmøter.

Åpne digitale informasjonsmøter for grunneiere, naboer og andre berørte:

Sørkedalen onsdag 12. januar klokken 18.00

Oslo (fra Bogstad til Smestad) torsdag 13. januar klokken 18.00

Ringerike onsdag 19. januar klokken 18.00.

denne siden vil du finne aktive lenker til møtene når tidspunktet nærmer seg.

Følg Akersposten på Facebook