ANNONSE
Annonse
Akersposten

Madeleine ga Madeleine til Frivillighetssentralen

GLAD: Espen W. Andresen sammen med "Madeleine" gleder seg over at tilveksten gir mulighet for utvidet tilbud til mange trengende. Foto: Vidar Bakken

Hverdagen ble straks litt lysere da en eldre kvinne kom og lurte på om det var behov for en bil til de frivillige.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

RIS: Det er ikke akkurat hver dag daglig leder Espen W. Andresen opplever at noen banker på døren og sier at de har en bil de gjerne vil gi til Frivillighetssentralen i Bydel Vestre Aker.

- Vi jublet Ola og jeg. Vi har pratet om det i mange år, hvor mye lettere det hadde vært for oss å hjelpe om vi hadde hatt en mindre bil til disposisjon – noe vi ikke har hatt mulighet til, sier Andresen.

Like greit å stoppe

Akersposten ville gjerne møte giveren av den storslåtte gaven og det fikk vi, med noen forutsetninger. Hun ville ikke ha navnet sitt i avisen og heller ikke bli tatt bilde av. Det er svært sjelden at vi gjør et intervju med så sterke krav, men her var det grunn til å gjøre et unntak. Det er vanskelig å legge skjul på at kvinnen det er snakk om heter Madeleine, i og med at bilen er oppkalt etter nettopp Madeleine. Og bilen er en Toyota Yaris.

Andresen og Madeleine hadde hentet Madeleine til Frivillighetssentralen denne dagen.

- Det hadde seg slik at jeg er blitt såpass gammel at jeg på nytt skulle ta prøven som ville vise om jeg fortsatt kunne kjøre. Selv om det fremdeles gikk fint å kjøre, så vurderte jeg selv at det var like greit å stoppe. Da hadde jeg jo ikke bruk for bilen lenger, sier Madeleine.

Les også: 10 000 timer uten lønn

En bil til

- Men du kunne jo selge bilen og fått en del penger for den?

- Jeg tenkte at det det kunne være greit å gi den bort, hvis den kunne være til nytte for noen. Selv blir jeg jo hentet av sjåfører fra Frivillighetssentralen til seniorsenteret når jeg har behov for det og jeg vet at mange trenger transport til ulike formål. De små bussene kommer for eksempel fast hver uke og henter oss som bor i omsorgsboligene på Risvollen. Det setter vi stor pris på, så jeg tenkte at en bil til kunne være til nytte for Frivillighetssentralen, sier Madeleine.

Hun er også jevnlig bruker av Frivillighetssentralen.

- En gang i måneden er det søndagsmiddag og da får vi veldig god mat. Jeg har vært på Bingoaften her. Noen synes bingo er litt dumt, men det er god mental trening. Flere burde være med på det, oppfordrer Madeleine, som gjerne vil ha månedens program for Frivillighetssentralen.

Flere sjåfører

- Vi har god grunn til å gi Madeleine en stor takk for den flotte gaven. For det første er det til inspirasjon for dem som allerede er frivillige og for dem som kan tenke seg å bli det. Vi trenger nå en ny gruppe frivillige med førerkort, som ikke har bil. Den nye bilen brukes flere ganger i uken til legefølge, hår- og fotpleie, handling og annet. I dag var det et ektepar som trengte rask hjelp. Da kunne jeg sette meg i bilen og være der på ti minutter. Det er store avstander i Vestre Aker og det kan ta tid med offentlig transport. Bilen er også perfekt med hensyn til å komme til på trange steder, sier Andresen.

Og frivillige kan ikke Andresen få nok av.

- I dag har vi cirka 160 frivillige og 30 av dem er sjåfører. Vi trenger flere sjåfører til alle oppdragene. En dag hadde vi 40 turer og det sier seg selv at vi trenger å få fordelt alle oppdragene på flere sjåfører. Totalt hadde vi i 2017 cirka 6000 turer, sier Andresen.

- Nå tror jeg vi snart må dra, sier Madeleine

Dermed var intervjuet over. Madeleine skulle rekke et foredrag på Vinderen seniorsenter og kunne til sin store fornøyelse bli fraktet med Madeleine av daglig leder selv.

Akersposten kommer tilbake med et større intervju med Espen W. Andresen, med fokus på den imponerende innsatsen som frivillige legger ned i bydelen.

Les også:

Suksessprosjekt innføres i Vestre Aker

Her skal det være plass til alle

Følg Akersposten på Facebook