Lucie ble gjærbakstekspert og snudde underskudd til overskudd

Lucie Bubnova var faktisk på besøk på Holmenkollen som turist før hun flyttet til Norge for syv år siden. Nå leder hun Hoppkafeen – med suksess. Foto: Fredrik Eckhoff

En markastue må ikke ligge mange kilometer inn i skogen. Du har faktisk én rett under Holmenkoll-hoppet.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 10.11.2017 kl 10:50

HOLMENKOLLEN: – Her er det masse turmuligheter, rett ut herfra, sier leder for Skimuseet, Birgitte Espeland. Hun har invitert Akersposten ene og alene for å skryte av Hoppkafeen – og kafeens daglige leder, Lucie Bubnova.

– Man må huske at dette ikke er et stengt område, som mange kanskje tror fordi det er Kollen-anlegget. Så vi ønsker å profilere oss mer som en markastue, sier Espeland, som mener at nærområdet til verdens mest kjente hoppbakke egner seg godt for turer både på snø og barmark.

Oppdaget gjærbakst

Lucie Bubnova kom til Norge fra Tsjekkia for syv år siden. De siste fem årene har hun jobbet på Hoppkafeen, de siste tre årene som daglig leder. Espeland forteller at Bubnova nå er blitt noe av en ekspert på gjærbakst.

– I Tsjekkia er det ikke så mye av det. Der er det mest eplestrudel og sånt, smiler Espeland.

– Ja, det stemmer det. Jeg var egentlig aldri glad i boller, men fikk smake på en bolle på Hadeland Glassverk for noen år siden, og den var så god! Så jeg tenkte hvis vi kunne få til noe sånt her på kafeen, måtte vi satse på det, sier Bubnova.

Nå går det i selvbakte kanelstenger med vaniljekrem eller bær, skolebrød, boller… Særlig på torsdager tar det helt av med hjemmebakst.

– Og så har vi de typiske kafévarene, som baguetter og varme sandwicher. Vi har lagd et konsept som er enkelt, og det er vikitg at vi kan servere raskt, sier hun. Det er mange turister som kan ha dårlig tid når bussen står og venter.

Flere stamkunder

Men det er slett ikke bare turistene som bruker Hoppkafeen. De to forteller at stadig flere av lokalbefolkningen og turgåere oppdager denne lille kaféperlen, som ligger vegg i vegg med Skimuseet.

– Vi merker det for eksempel på at vi får inn stadig flere utfylte kaffekort. Altså har vi flere stamkunder, sier Bubnova, som forteller at kafeen besøkes av stadig flere barselgrupper, pensjonister og andre som ikke nødvendigvis har Skimuseet som destinasjon i samme slengen.

Espeland, som altså er lederen for Skimumuseet, forteller at det er veldig viktig å ha et godt kafétilbud ved museet.

– Det bidrar til å skape god stemning å ha en god kafé her. Det blir en hyggelig atmosfære, sier hun og minner om spesialtilbudet hver fredag.

– Da er det suppe. Hjemmelaget suppe! sier hun. – Og så har vi naturligvis byens beste vafler. Det har vi hver dag!

LES OGSÅ: Her kan det bli 12 etasjer

– Byrådet er villige til å ofre de beste skolene

Ullernmenn er friskest i Oslo

Følg Akersposten på Facebook

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...