ANNONSE
Annonse

Lilleaker-elever var Kittelsen

EVENTYRLIG: Lilleaker-elevene hadde utstilling sist uke i skolegården. Foto: Privat

Alle 400 Lilleaker-elever stilte sist uke ut sine egne malerier, sterkt inspirert av kunstneren Theodor Kittelsen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

ANNONSE
Annonse

LILLEAKER: Alle elevene ved skolen hadde malt hvert sitt Soria Moria-bilde. Malingen har foregått de siste ukene.

Imponerende

– Det var et imponerende syn, det er ikke ofte så mange malerier å se på én utstilling, sier Ingrid Harto ved Lilleaker skole til Akersposten.no.

– Med dette prosjektet ønsket vi å sette fokus på de norske folkeeventyrene og de flotte illustrasjonene som Kittelsen har laget til dem, sier hun.

Utstillingen fant sted i skolegården.

Om Theodor Kittelsen:

Theodor Severin Kittelsen (født 27. april 1857 i Kragerø, død 21. januar 1914 på Jeløya) var en norsk maler, tegner og bokkunstner. Som illustratør av norske folkeeventyr ved Asbjørnsen og Moe har han sammen med Erik Werenskiold ganske særlig preget nordmenns forestillinger om troll og andre naturmytiske vesen. Kittelsens troll er groteske og nifs-vakre, inspirert av østnorske og nordnorske landskap. Mange mener at han én gang for alle har avgjort hvordan norske troll «egentlig ser ut». I sin samtid var han like bemerket for de karikaturaktige tegningene vi finner i blant annet Har Dyrene Sjæl?.

IMPONERENDE: Utstillingen var inspirert av Kittelsens Soria Moria. Foto: Privat


Han var en utpreget litterær billedkunstner, og skrev tekster i og til mange av bildene. Flere av arbeidene hans kan utmyntes episk. Et høydepunkt er boka om Svartedauden.

Kittelsen bodde i en periode på Huseby.

Barneboken Soria Moria slot (1911) inneholder flere av Kittelsens mest kjente eventyrillustrasjoner, til hans egen tekst, som er holdt i en Asbjørnsen og Moe-imiterende stil. Bildene skriver seg stort sett fra 1900. Kilde: Wikipedia

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse