ANNONSE
Annonse

Lærerne ga av seg selv for å hylle skolen sin

De første 20 år ble feiret i Skøyenhallen fredag, og det er allerede tid for å se tilbake.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 08.09.2017 kl 18:22

ANNONSE
Annonse

SKØYEN: Et av høydepunktene var showet lærerne gjennomførte på scenen, med både sang og tilløp til dans. Respektfull latter og solid applaus fra salen skapte showet i hvert fall!

(Saken fortsetter under bildet.)

FØRSTE ELEVER: De var med fra starten for 20 år siden, Andrea Ottmar og Oda Svendsby.

Mimringen sto de to tidligere elevene, Andrea Ottmar og Oda Svendsby, for. Foran alle elevene og de ansatte kunne de fortelle om hvordan det var å begynne på den nye skolen i 1997, det første året i brakker med bare 130 elever, så i de karakteristiske, sorte byggene som sto klare året etter.

De to kunne fortelle elevene om klasserom uten datamaskiner, en skolegård som i starten var uten lekeapparater og en skole uten korps.

Men likevel koste deg seg veldig på den nye skolen sin allerede i starten. Oda kunne opplyse at det faktisk var hun som lagde skolens første fane.

Generasjoner på Skøyen

Oda Svendsby sier til Akersposten.no at hun ser tilbake til sine år på Skøyen skole med glede, men at det ikke er så veldig rart å være tilbake. Moren, Ellen, jobber nemlig som lærer ved skolen, så hun hører jevnlig om den gamle skolen sin.

– Og bestemor var lærer her da jeg gikk her selv, sier hun. Bestemoren heter Gerd Svendsby, og hun jobbet ved Smestad skole før klassen hennes ble flyttet over til nye Skøyen skole. Gerd er også til stede når skolen feirer seg selv.

– Jeg husker at det var kjempebra på Skøyen skole. Jeg var veldig fornøyd med å komme hit, sier hun og forteller at overgangen fra Smestad skole, som bare ligger noen steinkast unna, som stor.

Datteren Ellen er enig i rosen av Skøyen skole.

– Jeg liker meg kjempegodt her. Det er en fantastisk skole å være en del av. Vi har også en rektor som ønsker å tenke kreativt, og hun vil at skoledagene skal være varierte og forskjellige for oss lærere også, sier Ellen Svendsby.

Stemningen tok av

Dagens store overraskelse for elevene var gaven på den store dagen. Det var musikkgruppen TRXD, som plutselig dukket opp på scenen og klinket til med årets Blime-sang. Med Ramòn Andresen i spissen var det tilløp til både allsang og dans, særlig da Ramòn ba alle elevene reise seg opp og bli med i dansen.

Med et par låter til på repertoaret tok stemningen av i Skøyenhallen. Etter få minutter så dansen ut til å h smittet omtrent samtlige Skøyen- elever og en god del av lærerne også. Er det fest, så er det fest!

Skryt fra elevrådet

Vi får tatt et lite steg ut av alldansen sammen med elevrådets leder Stella Edlund Sneve (7. klasse «sol») og tidligere elevrådsmedlem, for tiden ikledd meglervest, Julie Vålvannet Sveen (7. klasse «mime»)

(Saken fortsetter under bildet.)

T.v: Stella Edlund Sneve, elevrådsleder, og elevmegler Julie Vålvannet Sveen.

– Klassene våre har navn fra norrøn mytologi, forklarer Julie når Akerspostens utsendte stusser litt over at det mangler en a eller b eller c her.

– Men fortell, hva er bra med Skøyen skole?

– Vi har en veldig stor og fin skolegård. Også er det mobbefritt her. Vi har et veldig bra miljø, sier elevrådsleder Stella.

De to ramser opp en rekke aktiviteter og prosjekter de holder på med på Skøyen, som Dribler’n, Frognerbekkprosjektet, årlig karneval og julespillet. Det siste er det elevrådets medlemmer som fremfører hvert år i Skøyen kirke.

Julie, som altså er megler for tiden, forteller at det til enhver tid er 10 elever fra 7. klasse som er meglere for alle elevene på skolen. De bidrar til god stemning og konfliktløsning når det trengs.

– Og så arrangerer vi meglerleker for de andre elevene, sier Julie.

Akersposten var ikke med på feiringen til siste slutt fredag ettermiddag, men vi kan i hvert fall slå fast at stemningen på festen var godt oppunder taket i den ganske romslige Skøyenhallen da vi forlot skolen.

LES OGSÅ: Peik spiller faktisk høyest!

[bHenrik Elvestad om lørdagsshopping på CC Vest: "Ikke uvanlig å få handlevogner i leggen."

– Thomas Felberg: – Skjerp dere altså. Skjerp dere!

LES OGSÅ: Fra løkkefotball på Hemingbanen til de råeste opplevelsene på verdenskjente stadioner

LES OGSÅ: Innehaver av vill rekordfart: - Tiden gir få rettigheter til å skryte

LES OGSÅ: Wow, sjekk den spinnville rekorden til Tryvann på sykkel!

LES OGSÅ: Vraket franske alper og finanslivet for et liv med hunder

LES OGSÅ: «Ganske vilt det de får til, vi befinner oss i Oslo»

Følg Akersposten.no på Facebook

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse