ANNONSE
Annonse

Landets første kino på sykehjem

IKKE SETT PÅ MAKEN: Her er landets første fullverdige kino på et sykehjem, nemlig på Hovseter sykehjem.

Med cola, popcorn og stoler fra gamle Frogner kino kunne eldreminister Åse Michaelsen (Frp) åpne landets første sykehjemskino på Hovseterhjemmet

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 28.06.2018 kl 11:43

ANNONSE
Annonse

HOVSETER: Det er sikkert flere sykehjem som har filmfremvisning, men ingen som kan ønske velkommen til en kino med rød løper, behagelige kinostoler fra en ekte kino og popcorn-maskin ved inngangen. I tillegg kan beboerne ta seg en tur til Cæsar Skybar i 8. etasje, for å få noe å styrke seg på før fremvisning. Derfra er det en fantastisk utsikt over hele byen.

De ansattes initiativ

Åse Michaelsen ble tatt imot med blomster av beboer Liten Selmer og daglig leder Inger Johanne Ealstad. Selmer kunne fortelle Michaelsen at maken til sykejem med alle sine aktiviteter, skulle man lete lenge etter. I mottakelsen var også konsernsjef i Unicare, Tom Tidemann og direktør i Unicare Omsorg, Janne Sonerud. Det er Unicare Omsorg som drifter sykehjemmet.

Les også: Dronningen besøker Hovseterhjemmet

ØNSKET VELKOMMEN: Beboer Liten Selmer ønsket eldreminister Åse Michaelsen velkommen, sammen med konsernsjef Tom Tidemann, direktør Janne Sonerud og til høyre, daglig leder Inger Johanne Walstad. Foto: Vidar Bakken

-Helt siden vi var på Økern under byggingen av nye Hovseterhjemmet, var det en drøm fra de ansatte at sykehjemmet skulle få sin egen kinosal. Nå er det blitt virkelighet etter at Unicare oppfykte drømmen ved å gi en fullt utstyrt kinosal til sykehjemmet som åpningsgave, sier Falstad.

- Det er veldig hyggelig og jeg tror dette er det eneste sykehjemmet i Norge som har egen kinosal. Jeg har i hvert fall ikke hørt om andre, sier Tidemann.

Publikum vil ha tilgang til egen popcorn-maskin og drikke under forestillingene.

- Det skal ikke mangle på kvalitet, verken når det gjelder lyd eller bilde. Kinosalen har også fullt surroundanlegg, forteller Sonerud.

Les også: - Jaggu finere her enn hjemme

Filmklubb og bar

Kinoen blir drevet som en filmklubb og tre unge gutter fra Hovseter har frivillig påtatt seg oppgaven å drive filmklubben. Fahad Abby, Joel Tesfay og Hamza Mohammed møtte eldreministeren som var imponert over engasjementet rundt tilbudet til de eldre.

DRIFTIG UNGDOM: Inger Johanne Walstad (til høyre) presenterer Joel Tesfay, Hamza Mohammed og Fahad Abby som skal utvikle filmklubben. Foto: Vidar Bakken

Deretter var en runde med Michaelsen på Hovseterhjemmet, hvor eldreministeren fikk møte beboere til lunsj, besøke Cæsar Skybar, velværeavdeling, sansehager og sykehjemmets egen butikk.

Underveis kunne Falstad fortelle at baren i Cæsar Skybar med tappekran og det hele, er den originale baren fra innspillingen av Hotel Cæsar.

- Det var da også Anette Hoff fra Hotel Cæsar som åpnet baren her, forteller Falstad.

I BAREN: Eldreminister Åse Michaelsen og dalig leder Inger Johanne Walstad i Cæsar Skybar, hvor beboerne kan nyte et glass før foretillingen om de vil. For en utsikt. Foto: Vidar Bakken

I tråd med eldrereformen

Så bar det opp den røde løperen foran kinosalen i kjelleren. Janne Sonerud orienterte om det nye tilbudet som hun håpet ville bli en berikelse for beboerne på Hovseterhjemmet.

- Jeg vil gi ros til de ansatte som tok initiativet til dette og alle som har vært med å sette kinoen i stand. Det er også gledelig at tre flotte ungdommer fra Hovseter vil drive filmklubben. Dette kan også være et tilbud til folk i nærområdet. Beboerne her er veldig klare på at de håper at det ikke blir vist bare gamle filmer, så her vil beboerne ha et ord med i laget, sa Sonerud blant annet, før beboer Inger Svendsen leste dikt.

Deretter klippet Åse Michaelsen snoren som offisielt åpnet kinoen.

Hun viste til at dette var i tråd med eldrereformen «Leve hele livet», som regjeringen har lagt frem, med tiltak som her involverer eldre og unge.

- Jeg synes det er helt supert at eldre får dette tilbudet, og jeg vil rose de ansatte og frivillige som står bak initiativet. For meg er det viktig at eldre får en meningsfylt hverdag, og denne kinoen tror jeg vil skape stor glede for både beboerne og ansatte. Jeg håper derfor at flere sykehjem vil kunne hente inspirasjon fra dette tilbudet, sa eldreministeren blant annet.

Etter snorklippingen ble det vist en bildefilm, som fortalte om alle aktivitetene og hverdagen for beboerne og ansatte på Hovseterhjemmet.

Åse Michaelsen var imponert over sykehjemmet med alle sine aktiviteter og tilbud.

- Det skal så lite til for å skape gode opplevelser for de eldre, og jeg er imponert over de ansatte som har tenkt nytt og skaper en flott kino til glede for de eldre, sier Michaelsen til Akersposten.

Les også:

– Valget blir bestemmende for utviklingen av småhusområdene

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse