ANNONSE
Annonse

Kvinne rundlurt av to «alarmselgere»

Da kvinnen så vesken sin, lå lommeboken åpen på utsiden. PS! Dette er ikke vesken eller lommeboken i saken. Illustrasjonsfoto

Da de to hyggelige «selgerne» sto på døren og ville snakke om alarmsystemer, ante kvinnen fred og ingen fare. Det skulle vise seg å være en tabbe.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 20.11.2018 kl 14:49

ANNONSE
Annonse

VESTRE AKER: Det var onsdag 14. november i 17-tiden den 70 år gamle kvinnen åpnet døren for to kvinner som utga seg for å være selgere av alarmsystemer for et av de store alarmselskapene.

– Det var to damer av asiatisk opprinnelse, og de snakket flytende norsk. De virket veldig proffe og hadde legitimasjonskort hengende rundt halsen. Men jeg så ikke så nøye på kortene, sier kvinnen.

Fikk komme inn

De to skal så ha fortalt at det var noen i borettslaget som hadde tatt kontakt og sagt at de ønsket alarm som var tilknyttet brannvesenet.

– De fikk komme inn, og de så på varslerne i taket. Vi gikk inn i stuen, og de pratet mye om hvor fin de syntes leiligheten var, sier hun.

– Vi pratet en stund i stuen, og jeg sa at jeg gjerne ville ha en brosjyre jeg kunne studere. Det fikk jeg, og den ser ekte ut.

Måtte på do…

En av de to kvinnene spurte så om hun kunne låne toalettet, som var i gangen.

– Jeg syntes hun brukte lang tid, og da jeg hørte at det gikk i døren, og hun kom ut igjen, gikk de veldig fort, sier kvinnen.

Det var da hun fikk en dårlig følelse.

– Jeg så da at vesken min lå åpen, med lommeboken på utsiden. Den var også åpen. Sånn ligger den aldri, sier hun og forteller at hun raskt kunne konstatere at et større kontantbeløp var borte.

Hun anslår at hun ble frastjålet oppimot 1700 kroner.

– Jeg så ut i oppgangen, men de var borte, sier hun og forteller at ingen av de andre i oppgangen hadde hatt besøk av noen «alarmselgere» .

Snakket sammen på telefon

En mann hadde sett de to kvinnene, og han sa at han mente de hadde gått inn i en oppgang et stykke unna. Da ringte kvinnen telefonnummeret de to hadde lagt igjen. Ingen tok telefonen, men så ble hun ringt opp igjen av en av de to som hadde vært på besøk hos henne.

– Hun sa at de ikke hadde tatt noen penger, forteller kvinnen oppgitt. Hun er imidlertid ikke i tvil om at de har stjålet pengene hennes.

– Det er ingen tvil om at de har vært i vesken min, sier hun og påpeker at det også er mistenkelig at de ikke har ringt på hos noen andre i oppgangen enn hos henne.

Ikke fra alarmselskapet

Akersposten har vært i kontakt med det aktuelle alarmselskapet, og de kan bekrefte at dette telefonnummeret ikke tilhører noen selgere hos dem. De kan også opplyse at deres selgere alltid er kledd i like jakker, hvor det kommer tydelig frem hvor de kommer fra.

De to kvinnene var kledd i helt vanlige jakker, som ikke var like.

Nå ønsker kvinnen å advare andre i Oslo vest mot å slippe inn uærlige «selgere».

Følg Akersposten på Facebook

Nyhetsbrev fra Akersposten

Meld deg på Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost her!

ANNONSE
Annonse