Akersposten

Kjøpte nabohuset for å bevare nabolaget

Det gule huset (t.v) i Røaveien 18 ligger fredelig til blant eiendommer hvor fortetting ikke har fått satt sitt preg på omgivelsene. Slik vil naboene at det skal forbli. De kjøpte de huset og la inn servitutter for eiendommen. Foto: Privatmegleren Scenario

Da huset skulle rives, og det var tegnet inn tre nye boliger på tomten, tok fem naboer affære. De kjøpte huset og sørget for at det i fremtiden ikke kan bygges tettere eller høyere på tomten.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 04.11.2019 kl 12:05

RØA: Eneboligen i Røaveien 18 ble solgt i 2014. I fem år har eieren hatt planer om å rive og bygge tre nye eneboliger på tomten.

– Da prosjektet var ferdig planlagt, valgte de å legge det ut for salg. Prisantydningen var 18 millioner, sier eiendomsmegler Rune Morten Pedersen hos Privatmegleren Scenario.

Naboer kom på banen

Det skulle vise seg vrient å selge tomten med de tre inntegnede boligene for den prisen. Naboene valgte da å legge inn bud på 16,5 millioner kroner.

– Boligen ligger i et lite område på Røa som fortsatt ikke er ødelagt av utbyggere. I Røaveien er fortsatt opprinnelig bebyggelse beholdt, og det gir økt bokvalitet gjennom for eksempel større uteområder enn i områder som er preget av utbygging de siste årene, sier en av naboene til Akersposten. Han ønsker å være anonym.

– Vi kjøpte boligen for å beholde bokvaliteten i nabolaget. Nabolaget er godt og stabilt, og de som bor her er fornøyde og blir boende lenge, sier han.

Restriksjoner

Plan- og bygningsetaten har tidligere godkjent bygging av tre eneboliger på tomten, men nå har de fem naboene tinglyst servitutter på eiendommen, som regulerer blant annet høydeutnyttelse på tomten.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Eiendomsmegler Rune Morten Pedersen hos Privatmegleren Scenario.

– Skal man bygge nytt på denne tomten nå, må man forholde seg til en gesimshøyde på omtrent fire meter og en mønehøyde på rundt seks meter, slik som det er i dag, sier megler Pedersen.

Han har fått i oppgave å selge Røaveien 18 igjen, nå altså med servitutter som begrenser mulighetene for å bygge i høyden.

– Naboer vil naturlig nok måtte ta et betydelig tap, det er helt sikkert, sier Pedersen. Nå er huset lagt ut med en prisantydning på 12,9 millioner kroner.

– Bokvaliteten forringes

Naboene omtaler Plan- og bygningsetatens tidligere godkjenning av tre hus på tomten som en rasering av nærområdet. De er ikke nådige i sin dom over fortettingen som foregår.

– De eneste som profiterer på denne utviklingen, er utbyggere. Områdene forringes visuelt, og bokvaliteten for både områdets nye og eksisterende beboere forsvinner, sier en av naboene. – Det er trist for området å se at PBE er så utbyggervennlige i sin saksbehandling.

Legges ut for salg igjen

Huset i Røaveien 18 har de allerede forsøkt å få solgt, men budet som kom inn etter den første visningen, 11,6 millioner, mener de er litt for lavt.

– Det er et flott hus, selvfølgelig med et stort oppgraderingsbehov, på en flott tomt som er en unik mulighet fem minutter fra Røa sentrum. Og med gode naboer da, sier en av naboene.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...