ANNONSE
Annonse

Kjøper øl, selger ved skoler

Langing av alkohol fra butikk er blitt mer utspekulert enn før. Nå leveres gjerne alkoholen hjem eller på skolene, også i Oslo vest. Dermed er det vanskeligere å avsløre. Ill.foto: Fredrik Eckhoff

Langing av alkohol til ungdommer fra dagligvarebutikkene er et økende problem, ifølge Majorstuen politistasjon. En ny måte å gjøre det på, gjør det vanskeligere å avsløre.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 20.06.2016 kl 11:34

ANNONSE
Annonse

OSLO VEST: Politiet vet at mindreårige skaffer seg alkohol på ulike måter.

– Det har i det siste vært mye fokus på sprittaxier, men vi ser at ungdom også skaffer seg øl fra dagligvarebutikker ved at voksne personer de ikke kjenner, kjøper øl på lovlig vis, men selger dette videre til ungdom som de har gjort avtale med på forhånd, sier politioverbetjent Carl Henning Damsgaard, etterretningsleder ved Majorstuen politistasjon.

Damsgaard minner om at langing av alkohol til mindreårige er straffbart.

Lurer butikk og skjenkekontroll

– Alkoholen overleveres ved skolen, på et avtalt møtepunkt eller hjemme. Langingen er derfor vanskelig å avdekke for butikken eller skjenkekontrollen, sier politioverbetjenten til Akersposten.no.

Næringsetaten har avdekket færre tilfeller av ulovlig langing på vestkanten enn andre steder i byen, men politiet tror ikke dermed at problemet er mindre her.

– En av en grunnene kan være at de voksne som driver med dette, er påpasselige på at de ikke blir tatt der og da. Disse voksne bruker alkoholomsetning til mindreårige som en måte å tjene penger på, sier han.

Ønsker tips

– Foreldre må være oppmerksom på dette og snakke med barna om det å ha gjøre avtaler med fremmede voksne om kjøp av alkohol på denne måten. Politiet ser nærmere på hvem disse voksne er, og tar gjerne imot opplysninger som kan bidra til å stanse denne virksomheten.

Les også:

Gigantutbygging på Montebello

Høyblokker langs Mærradalen

Her kommer nye Huseby

Flere nyheter på Akersposten.no:

Mysteriet om Trines bil løst etter 36 år!

Politiet fikk bilhjul skåret opp

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse