Akersposten

Slemdal-gruppering kjemper for moderat utbygging

Illustrasjon fra planprogrammet for områderegulering på Slemdal. Onsdag 15. januar kl 14-19 arrangerer PBE "åpen kontordag" i klubbhuset på Hemingbanen.

«Moderasjonsgruppen Slemdal er ikke mot en viss fortetting, men ønsker en langt mer moderat utbygging,» skriver gruppen som engasjerer seg for en moderat utbygging av Slemdal.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 14.01.2020 kl 14:41

SLEMDAL: Plan- og bygningsetaten inviterer til «åpen kontordag» onsdag 15. januar fra kl. 14 til 19 i Hemings klubbhus. Oslo kommune jobber med å lage en områderegulering, en plan for hvordan Slemdal skal utvikles i fremtiden. Som en del av dette arbeidet har etaten lagd en mulighetsstudie der hensikten har vært å se på mulighetsrommet for byutvikling på Slemdal, men også å vurdere alternative løsninger.

På møtet onsdag skal det vises frem hvor langt arbeidet med mulighetsstudien er kommet, blant annet med kart og fysisk modell av to ulike varianter. Her møter fagfolk i Plan- og bygningsetaten som jobber med Slemdal. Bymiljøetaten, som arbeider med en konseptvalgutredning (KVU) for Slemdalskrysset, vil også være til stede. Det vil være mulig å komme med innspill, eller man kan stille spørsmål.

Engasjerer seg for Slemdals fremtid

I forkant av den åpne kontordagen har gruppen som kaller seg «Moderasjonsgruppen Slemdal», kommet med et opprop. I et skriv de har sendt Akersposten, skriver de at gruppen nå består av mer enn 100 husstander, hvor rundt 80 prosent av disse ligger innenfor planområdet.

Gruppen har listet opp fem punkter de mener vil gi et fortsatt godt bomiljø for unge, eldre og barn på Slemdal:

  • Bilfritt sentrum
  • Ingen massiv riving av eksisterende bygninger
  • Max fire etasjer
  • Bygging av små leiligheter
  • Parkarealer på inntil 5 dekar

«Moderasjonsgruppen Slemdal» reagerer på PBEs tanker om utbygging av 650-800 nye boliger i fire til seks etasjer og mye næringsutbygging på Slemdal – med det dette fører med seg av riving av eksisterende boliger.

«Moderasjonsgruppen Slemdal er ikke mot en viss fortetting, men ønsker en langt mer moderat utbygging», skriver gruppen i e-post til Akersposten.

«Økt grad av bymessige kvaliteter»

På Plan- og bygningsetatens sider står blant annet følgende om arbeidet:

«Plan- og bygningsetaten skal lage et forslag til områderegulering for Slemdal.

Planprogrammet ble fastsatt 21. desember 2018, og det er fastsatt planprogram som er grunnlaget for det videre planarbeidet. Arbeidet med mulighetsstudier starter i januar 2019, her skal det blant annet det vurderes nye løsninger for vei og bane i Slemdalskrysset. Studiene skal også vurdere høyere utnyttelse på inntil seks etasjer i sentrale områder på Slemdal

Planen skal:

  • legge til rette for en helhetlig utvikling av Slemdal med økt grad av bymessige kvaliteter og høyere utnyttelse enn i dag.
  • bidra til at nye verdier kan bli tilført området, for eksempel en styrking av senter- og stasjonsområdet som målpunkt og møteplass, et mer oversiktlig, fremkommelig og tryggere Slemdals-kryss, flere og mer variert boligtilbud, nye byrom, og at viktige kulturminner, naturkvaliteter og andre stedskvaliteter kan bevares og videreutvikles.
  • være kollektivbasert, smart og grønn. Veksten i transport skal tas av kollektiv, sykkel og gange. Byområdene i Oslo skal være organisert slik at det er enkelt å gjøre helse- og miljøvennlige valg, for eksempel ved at vi har tilbud som dekker hverdagslivets behov innenfor rimelig gang- og sykkelavstand.»

Her kan du lese mer om Plan- og bygningsetatens arbeid med områderegulering for Slemdal.

Du kan altså møte fagfolk fra etaten i Heminghuset onsdag 15. januar fra kl. 14 til 19.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...