ANNONSE
Annonse

Kaoset fortsetter i vinter, men løsningen er på vei

KJENT SYN: Buss møter bil er kaos, selv om dette bildet er tatt under helt andre og bedre forhold enn tidligere på vinteren. Foto: Vidar Bakken

Denne sentrale veistubben, som for lengst er regulert til bredere vei, skapte kaotiske tilstander sist vinter. Nå har det kommet fortgang i saken.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 30.11.2018 kl 12:46

ANNONSE
Annonse

BOGSTAD: En rekke Frp-ere, med Camilla Wilhelmsen i spissen, stilte i mars opp i alleen på Bogstad og ville fjerne trestubbene for egen regning, om ikke byrådet fulgte opp planforslaget om å utvide veibanen i denne alleen. Planforslaget for utvidelse av veibanen, fjerning av stubber, utvidet turvei og planting av ny allé ble vedtatt av bystyret i 2016.

- Byrådet burde for lengst ha fulgt opp saken og kommet i gang med dette arbeidet, sa Wilhelmsen til Akersposten i mars i år.

Under dette møtet i alleen, var Frp lokalt villig til å forskuttere fjerning av stubbene, slik at det i hvert fall ville være mulig å brøyte en bredere trasé.

Les saken her: - Nå må vi få fjernet de gamle stubbene

6 millioner

I løpet av forrige vinter med store snømengder, var det som sagt flere ganger full stopp på denne strekningen, særlig i forbindelse med møte buss og bil eller andre større kjøretøyer. I forbindelse med store utfartshelger var det totalt kaos i alleen.

Camilla Wilhelmsen (Frp), nestleder i bystyrets byutviklingskomité. Foto: Oslo kommune/Sturlason

- Jeg har stilt spørsmål til samferdsels- og miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) om når det kommer midler til å følge opp vedtaket i bystyret og nå har svaret kommet – og det er et positivt svar, sier Wilhelmsen.

Lan Marie Berg skriver at det er satt av 6 millioner kroner til forprosjekt i budsjett for 2019 og at kostnadsoverslag for oppfølging utarbeides i den videre prosjektprosessen. Når kostnadsoverslaget er kjent, vil det spilles inn i ordinær budsjettprosess.

Les også: «Men la nå bussen få plass da!»

- Dette er naturligvis positivt og nå skal jeg henge på denne saken videre. Her må vi holde farten oppe, for å få gjennomført prosjektet så raskt som mulig. Er vi heldige, er forprosjektet ferdig til budsjettrevisjonen i juni neste år, slik at det kan bli avsatt midler til det videre arbeidet. Jeg er glad for at vi fikk synliggjort viktigheten av opparbeidelse av denne strekningen, sier Wilhelmsen.

Les også:

Bogstad- og Sørkedalen-rektor: – Vi vil jo ikke miste noen

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse