Akersposten

Kan bli 11'er-bane på Huseby likevel

TO ÅR SIDEN: Trener Geir Nordby og Terje Sand hadde fremdeles et lite håp om at politikerne i rådhuset og i regjeringen ville ta affære.

Idrettsrepresentant Terje Sand har, sammen med en samlet bydel, i mange år kjempet for å få på plass en fullverdig fotballbane bak FO-bygget. Alle parter utenom Staten, ved Skifte Eiendom/Forsvarsbygg, mente det måtte til som en fullverdig erstatning for ambassadetomten. Nå kan han ha funnet løsningen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 29.04.2016 kl 19:40

HUSEBY: – Overkommandoen AS skal bygge ut foran FO-bygget. Det er en stor boligmasse som er planlagt på dagens parkeringsplass foran FO-bygget. Prosjektet er under politisk behandling. Jeg møtte i "åpen halvtime" under gårsdagens møte i bydelens byutvikling-,miljø- og samferdselskomité.

– Der la jeg frem et forslag om at bydelen burde sette som en betingelse, at Overkommandoen må utvide sitt grøntregnskap i forbindelse med utbyggingen – og integrere en 11 bane med undervarme og lys i sitt investeringsforslag, sier Sand.

Lot seg ikke rikke

I mellomtiden har den sterkt kritiserte "ballbingen"/syverbanen kommet på plass. Til tross for at alt fra idrettslag, skoler, velforeninger og hele bydelsutvalget mente at en fullverdig fotballbane lå inne i kompensasjonsbetingelsene for ambassadetomten, lot ikke Skifte Eiendom/Forsvarsbygg seg rikke.

KJEMPET: Tidligere BU-leder Elin Horn Galtung kjempet i mange år for fullverdig fotballbane. Foto: Vidar Bakken


Tidligere leder av bydelsutvalget, Elin Horn Galtung, kjempet hardt i årevis for en fullverdig bane. Hun var blant dem som var svært skuffet over sine egne i regjeringsapparatet, etter at bydelsutvalget hadde støttet reguleringen av ambassadetomten. Hun trodde kompensasjonsbetingelsene i bystyrets vedtak sikret en fullverdig bane.

Ny og mer åpen forhandlingspartner

– Det ble som vi spådde. Den brukes bare av garden og har ingen funksjon for lokalmiljøet. Garden har heller ikke ressurser til å drifte banen. Derimot har Overkommandoen AS hele veien vist god vilje til å være en flott nabo i bydelen. De har også tidligere kommet med forslag til løsning, for å få på plass en fullverdig bane. Nå har vi muligheten, sier Sand.

Torsdag kveld kom det en gladmelding.

– Alle politikerne fra alle partier har samlet seg om et felles vedtak. De har bedt om en full 11'er-bane i forbindelse med grøntregnskapet knyttet til byggeprosjektet. Det betyr nye muligheter med en ny og mer åpen forhandlingspartner. Nå er vi endelig kvitt staten som motpart, sier Sand, som understreker at det fremdeles er en lang vei å gå.

IKKE BRUKT LOKALT: Bare Garden benytter den nye syverbanen. Foto: Fredrik Eckhoff

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Flere nyheter på Akersposten.no:

Med hjertet i halsen på skolevei på Vinderen

Gir blanke i russeknuter – ruller heller med foreldrene

Foreldrenes gave til vennskap på Bestum skole
Ullerntunet: – Hva var det vi sa?

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...