Akersposten

– Jippi! sier byråden

ENDELIG: Rina Mariann Hansen jubler for at ro- og padlebanen i Bestumkilen snart er i bruk, etter mange års venting. Foto: Vidar Bakken

Det var en blid og entusiastisk byråd, Rina Mariann Hansen (Ap) som ankom Bestumkilen for å se og høre siste nytt om ro- og padlebanen i Bestumkilen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 21.04.2018 kl 09:40

BESTUMKILEN: Representanter fra byrådsavdelingen for kultur, idrett og frivillighet møtte representanter for Bymiljøetaten, Oslo kajakklubb, Oslo roklubb og entreprenøren på stedet.

Venter på områderegulering

Øystein Grande fra Bymiljøetaten orienterte om arbeidet. Blant annet har båtopplagets klage på Plan- og bygningsetaten dispensasjoner i saken ført til at arbeidet må stanse.

Les også: Fylkesmannen opphever dispensasjoner i Bestumkilen

- Etter fylkesmannens avgjørelse gjenstår å sikre området gjennom å fullføre muren langs stranden. Gjenstående arbeid med å anlegge turvei, montere benker, eventuell beplantning og bygging av dommertårn må vente til det kommer en omregulering, men det vil ikke være til hinder for å legge ut bøyer og åpne selve banen, sa Grande blant annet.

Les også: «Slaget om ulovlig oppført land i Bestumkilen»

- Vi har vært veldig opptatt av å få denne ro- og padlebanen på plass. Vi gleder oss til åpningen, selv om det har tatt tid og det har vært protester. Vi håper områdereguleringen for Skøyen snart kommer til politisk behandling. Det vil nok ta litt tid, men kan være avgjørende for når man får fullført området rundt robanen, sa Hansen, som besøkte bydel Ullern denne dagen for å se på anleggssituasjonen i bydelen.

Saken fortsetter under bildene

HIT, MEN IKKE LENGER: Der stranden ender foran delegasjonen, vil muren bli sluttført, men da er det også foreløpig stopp i arbeidet. Foto: Vidar Bakken

Hjertesukk

Representanter for entreprenøren kunne fortelle at det var utfordrende å forholde seg til alle som var vant til å bruke området som båtopplag og som kom seg inn på byggeområdet uten verneutstyr. I tillegg ble det stilt et åpent spørsmål om båtopplaget fortsatt kunne tillate spyling av bunnstoff og malingsrester, som åpenbart rant rett ut mot vannet

Les også: Bestumkilen sterkt forurenset av miljøgifter fra bunnstoff fra båter

Representantene for ro- og kajakkmiljøet var glade for at de snart kunne ta banen i bruk. Ulf Kristiansen i Oslo roklubb hadde et hjertesukk, at roklubben igjen skulle få direkte tilgang til vannet igjen, uten å bli sperret inne av båtopplag. Anine Lundh i Oslo kajakklubb gledet seg på medlemmenes vegne.

- Vi har så mange aktive som ser frem til å ta i bruk banen. Nå må roere og padlere samarbeide for best mulig bruk. Håper bøyene snart kommer på plass. sa Lundh.

DE AKTIVE: Anine Lundh og Ulf Kristiansen står på fundamentet til dommertårnet som ikke blir fullført i denne omgang, men gleder seg på de aktives vegne. Til høyre muren som må fullføres hele veien for å sikre området. Foto: Vidar Bakken

Byråd Hansen mente at et jippi nå kunne slippes løs. Snart kan banen offisielt åpnes.

Les også:

- Vi må rive de gamle sykehjemmene

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...