ANNONSE
Annonse

– Jippi! sier byråden

ENDELIG: Rina Mariann Hansen jubler for at ro- og padlebanen i Bestumkilen snart er i bruk, etter mange års venting. Foto: Vidar Bakken

Det var en blid og entusiastisk byråd, Rina Mariann Hansen (Ap) som ankom Bestumkilen for å se og høre siste nytt om ro- og padlebanen i Bestumkilen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 21.04.2018 kl 09:40

ANNONSE
Annonse

BESTUMKILEN: Representanter fra byrådsavdelingen for kultur, idrett og frivillighet møtte representanter for Bymiljøetaten, Oslo kajakklubb, Oslo roklubb og entreprenøren på stedet.

Venter på områderegulering

Øystein Grande fra Bymiljøetaten orienterte om arbeidet. Blant annet har båtopplagets klage på Plan- og bygningsetaten dispensasjoner i saken ført til at arbeidet må stanse.

Les også: Fylkesmannen opphever dispensasjoner i Bestumkilen

- Etter fylkesmannens avgjørelse gjenstår å sikre området gjennom å fullføre muren langs stranden. Gjenstående arbeid med å anlegge turvei, montere benker, eventuell beplantning og bygging av dommertårn må vente til det kommer en omregulering, men det vil ikke være til hinder for å legge ut bøyer og åpne selve banen, sa Grande blant annet.

Les også: «Slaget om ulovlig oppført land i Bestumkilen»

- Vi har vært veldig opptatt av å få denne ro- og padlebanen på plass. Vi gleder oss til åpningen, selv om det har tatt tid og det har vært protester. Vi håper områdereguleringen for Skøyen snart kommer til politisk behandling. Det vil nok ta litt tid, men kan være avgjørende for når man får fullført området rundt robanen, sa Hansen, som besøkte bydel Ullern denne dagen for å se på anleggssituasjonen i bydelen.

Saken fortsetter under bildene

HIT, MEN IKKE LENGER: Der stranden ender foran delegasjonen, vil muren bli sluttført, men da er det også foreløpig stopp i arbeidet. Foto: Vidar Bakken

Hjertesukk

Representanter for entreprenøren kunne fortelle at det var utfordrende å forholde seg til alle som var vant til å bruke området som båtopplag og som kom seg inn på byggeområdet uten verneutstyr. I tillegg ble det stilt et åpent spørsmål om båtopplaget fortsatt kunne tillate spyling av bunnstoff og malingsrester, som åpenbart rant rett ut mot vannet

Les også: Bestumkilen sterkt forurenset av miljøgifter fra bunnstoff fra båter

Representantene for ro- og kajakkmiljøet var glade for at de snart kunne ta banen i bruk. Ulf Kristiansen i Oslo roklubb hadde et hjertesukk, at roklubben igjen skulle få direkte tilgang til vannet igjen, uten å bli sperret inne av båtopplag. Anine Lundh i Oslo kajakklubb gledet seg på medlemmenes vegne.

- Vi har så mange aktive som ser frem til å ta i bruk banen. Nå må roere og padlere samarbeide for best mulig bruk. Håper bøyene snart kommer på plass. sa Lundh.

DE AKTIVE: Anine Lundh og Ulf Kristiansen står på fundamentet til dommertårnet som ikke blir fullført i denne omgang, men gleder seg på de aktives vegne. Til høyre muren som må fullføres hele veien for å sikre området. Foto: Vidar Bakken

Byråd Hansen mente at et jippi nå kunne slippes løs. Snart kan banen offisielt åpnes.

Les også:

- Vi må rive de gamle sykehjemmene

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse