Akersposten

«Jeg har drukket mange kaffe på CC Vest»

Hanne-Karine Sperre, blogger og forfatter fra Kragskogen i Holmenkollåsen.

«Jeg har drukket mange kaffe på CC Vest, jeg har både vært arbeidsledig og jeg har hatt deltidsstillinger. Det finnes ingen smuler av selvrealisering i dette.» Det skriver Hanne-Karine Sperre på bloggen sin.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 12.01.2018 kl 14:08

OSLO VEST: Det skapte reaksjoner på ulike sosiale medier denne uken da næringslivsleder Anne-Kari Bratten kommenterte deltidsarbeidende kvinner som heller vil bruke tid på å shoppe på CC Vest enn å satse fullt og helt på jobbkarrriere.

Blogger, skribent og forfatter Hanne-Karine Sperre fra Kragskogen har i et innlegg på bloggen sin, «Sånn er livet», fredag tatt et oppgjør med Bratten.

«En av moralens voktere har vært ute med pekefingeren, og det finnes lite forståelse å spore», skriver Sperre, som påpeker at «hverdagen er i farger, men noen mennesker har en tendens til å oppfatte seg selv og verden i sort/hvitt. De har utfordringer med å se nyansene i tilværelsen og integrerer flere aspekter i sin oppfattelse av seg selv og andre.»

Ingen smuler av selvrealisering

Sperre skriver også:

«Bratten antente sosiale medier med sin spisse CC Vest-kommentar, der hun spekulerer i kvinnenes motivasjon for å jobbe deltid. Jeg har drukket mange kaffe på CC Vest, jeg har både vært arbeidsledig og jeg har hatt deltidsstillinger. Det finnes ingen smuler av selvrealisering i dette. Det finnes heller ikke er spor av selvrealisering i store omsorgsoppgaver for pleietrengende familiemedlemmer eller prioriterering av barn.»

«Dog finnes det store muligheter for å ha det godt med seg selv når man hjelper andre. Det finnes heller ikke fnugg av selvrealisering å få turnusen til å gå opp i helsesektoren, heller ikke er det mange tilbud å spore om en fulltidsjobb. Det er lite mental helse å finne i køen ved arbeidsledighet, og det er svært lite fruktbar mindfulness i jobbsøkerprosessene, hvor lang livs- og arbeidserfaring er byttet ut med bachelorgrader.»

«Kvinner må få velge fritt, da de aller fleste av oss vet svært lite om hvorfor en kvinne jobber deltid. Det er vel strengt tatt også slik at de fleste kvinner er tenkende individer som er fullt ut er klar over at lønna blir lav når man jobber redusert.»

Ikke rom for gode samtaler

«Bratten har vist ikke strammet opp stussen, vært på venninnetur til Paris eller Farris Bad, det har ikke jeg heller, og tror heller ikke det er normalen blant deltidsarbeidende kvinner,» skriver Hanne-Karine Sperre i blogginnlegget sitt, i tillegg til dette:

«Å moralisere i utide, med egne negative vurderinger, med altfor svak begrunnelse, gir ikke rom for gode samtaler.»

Les hele Hanne-Karine Sperres innlegg her

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...