ANNONSE
Annonse

Jefen vil være tegneseriesjefen

VARIERT: I Samfunnshus Vest satt Joachim «Jefen» Nilsen, Røa-gutt som har flyttet til Slemdal, og fikk mange og positive tilbakemeldinger på kunsten sin. Foto: Fredrik Eckhoff

Når Joachim "Jefen" Nilsen (26) er på jobb på Lysejordet skole, forsvinner han inn i kunstens verden – med en drøm om å leve av talentet sitt.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 05.05.2016 kl 16:04

ANNONSE
Annonse

RØA/LYSEJORDET/SLEMDAL: – En jente på 7-8 år kom bort og kikka flere ganger på bildene mine. Hun ville kjøpe et bilde av en teddybjørn jeg hadde tegnet, men moren sa nei. Jenta kom flere ganger bort til bordet mitt og kikka etter dette, sier Joachim Nilsen.

– Jeg spurte hva hun het og bestemte meg for å lage en fin liten tegning illustrert med hennes navn på. Da jeg ga henne tegningen, lyste hun opp og ga meg en kjempelang klem. Smilet hennes kommer jeg ikke til å glemme, og det er grunnen til at jeg elsker å tegne, sier kunstneren, som er vokst opp på Røa og bor på Slemdal.

Navnet var tatt

Til daglig er han å finne i jobben på Aktivitetsskolen på Lysejordet skole, der andreklassingene står i kø for å få tegnehjelp av Joachim.

MYE TUSJ: Et lite utvalg av fra Jefen Nilsen, der tusj er fremtredende.


Eller Jefen Nilsen, som han kaller seg i kunstner-sammenheng. Hvorfor navnet?

– Fordi navnet Joachim Nilsen er opptatt, smiler han og tenker naturligvis på Joachim «Jokke» Nielsen, den avdøde musikeren, hvis bror er en meget anerkjent tegneserietegner, Christopher Nielsen. Og nettopp tegneserier er noe av det «vår» Joachim liker aller best å sysle med.

– Jeg gjør masse forskjellig innen tegning og maling, men det jeg liker aller best, er å lage tegneseriestriper. For tre år siden startet jeg min egen tegneserieside på nett, hvor jeg siden da, ukentlig, har postet mine egne striper, sier han til Akersposten.no.

På tegneseriefestivaler

Han forteller om en sterkt voksende fanbase.

– Det er gøy å følge med på alle reaksjonene og kommentarene folk skriver til hvert bilde. I fjor ble jeg invitert til å stille ut mine tegninger på Raptus-festivalen i Bergen, og i sommer er jeg blitt invitert til Oslo Comic Expo for andre gang. Dette er flotte muligheter for meg til å møte nye mennesker med felles interesse i humor og i tegning, sier han.

Når vi ser utvalget han har med seg til salgsutstillingen på Røa, ser vi en enorm variasjon innen motiver, temaer, teknikker og materialer. Det er ingen tvil om at bakgrunnen hans fra kunststudier i Milano og Bergen har gjort ham svært allsidig.

Åpen for det meste

– Hva ønsker du å bruke kunsten din til i framtiden?

– Det er vanskelig å si hvor jeg er med min kunst i framtiden, men jeg jobber stadig med å utvikle min strek og utforske ulike stiler. Drømmen hadde jo selvfølgelig vært å leve av kunsten, men innenfor hvilket område er vanskelig å si ettersom jeg har så stor interesse for så mye forskjellig. Det kunne vært alt fra å jobbe på tattoo studio til å illustrere barnebøker. Jeg er åpen for det meste så lenge jeg får jobbe kreativt, sier han.

I mellomtiden trives han på Lysejordet skole, der han både for inspirasjon og inspirerer elever til å komme i kontakt med sin kreative side.

Han sier at han gjerne tar oppdrag, og kan nås på epost: jefen@hotmail.no.

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Flere nyheter på Akersposten.no:

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Flere nyheter på Akersposten.no:
]"Slik formes et Røa vi ønsker"

Der disse tre møtes, skapes magi

ANNONSE
Annonse