ANNONSE
Annonse

– Ja, vi har klart det!

GLEDE: Siri Frømyr fortsetter driften av Kirkenær ballettskole i Det Blå Huset. Foto: Vidar Bakken

Det blir fortsatt drift ved Kirkenær ballettskole. Siri Frømyr kunne trekke et lettelsens sukk da avtalen med den nye eieren og eiendomsutvikleren gikk i orden.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 10.05.2016 kl 13:13

ANNONSE
Annonse

SØRBYHAUGEN: – Ja, vi har klart det. Jeg har fått ny leiekontakt av de nye eierne på ett og et halvt år, med mulighet for forlengelse. Dermed fortsetter jeg som eier av Kirkenær ballettskole og driften fortsetter som vanlig, sier en svært glad Siri Frømyr.

Kom på Gul liste

Det var mye usikkerhet rundt den videre skjebnen til den tradisjonsrike balletskolen da Frømyr ville selge eiendommen. Den ble kjøpt opp av en eiendomutvikler og flere fryktet at "Det blå huset" ville bli revet og erstattet av nye boliger. Bydelsutvalget med Margrethe Geelmuyden (V)i spissen tok affære og gjorde Byantikvaren oppmerksom på hva som skjedde.

Les også: Utbygger vil kjøpe Kirkenær ballettskole

Byantikvar Janne Wilberg sa til akersposten.no i april: "Kirkenær ballettskole er en viktig institusjon, med høy identitetsverdi i lokalsamfunnet", som mente det var et forsterkende argument at huset er bygd for formålet – av det anerkjente arkitektfirmaet Blakstad & Munthe-Kaas.

Etter det er huset kommet på Byantikvarens "Gul liste".

– Hvis noen kjøper denne eiendommen og ønsker å rive eller endre, får vi saken til uttalelse. Hvis kulturminneverdiene er høye nok, og det er de her, så vil vi be om forbud mot tiltak, sier byantikvar Wilberg.

Les også: Byantikvaren vil sette Kirkenær-huset på Gul liste

Jorunn ble kjempeglad

- Jeg fortalte Jorunn (Jorunn Kirkenær - journ.anm) at driften fortsetter som vanlig og hun ble kjempeglad. Det var gode nyheter for Jorunn som feiret 90 år for noen dager siden. Vi vet hvor mye dette betyr for henne, sier Frømyr.

Hun kan fortelle at et aktivt sommersemester og sommercamp er på trappene.

– Det er plass til flere barn i et trygt og inspirerende miljø. Det er masse spennende som skjer i sommer, lover Frømyr.

Det er på ingen måte stille i Det Blå Huset, selv om det er såkalt inneklemt fredag etter Kristi himmelfart.

– Her er det fullfart både i dag og i morgen. Akkurat nå er det Zumba for voksne rett over meg. Det går så det klirrer i lyskrona, ler Frømyr.

ANNONSE
Annonse