Akersposten

Inviterer til fest og fundraising

Fra v: Edvard Koch, Rannveig, Thorbjørn Brook Sten, Kari (på armen) og Frank Bjørdal ser frem til ny kafé etter sommerferien. Og så blir det ny barnehage og rehabilitering av både kapellet og menighetshuset. Ullern Storstue er i emning! Foto: Fredrik Eckhoff

Lørdag kveld inviteres det til fundraising og sosialt lag hjemme hos Edvard Koch i Ullern menighetsråd. Nye Ullern Storsue er godt i gang!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 16.06.2017 kl 18:49

ULLERN: Etter sommerferien står en innbydende, ny kafé klar. Ett år senere åpner nye Knerten barnehage med to avdelinger. Kapellet skal pusses opp, integreres som en en del av menighetshuset og tas i bruk på en helt annen måte enn i dag. Dessuten vil hele menighetshuset på en oppgradering.

Planene er mange og omfattende når Ullern menighet nå er i full gang med den første delen av planen: Kafeen som kan få navnet Holgerslyst kafé. Den skal ligge på sørsiden av menighetshuset, mot Bestum skole. Ombyggingen av lokalet er i full gang når vi møter tre medlemmer av menighetsrådet til en prat om planene: Thorbjørn Brook Steen (leder), Edvard Koch og Frank Bjordal.

Akerspostens utsendte blir vist det som skal bli kafeens kjøkken, to rom og uteplass. Akkurat nå ser alt ganske herjet ut, men de tre forteller engasjert om hvordan kafeen kommer til å fremstå om et par måneder.

(Saken fortsetter under bildet)

Her kommer uteserveringen kafeen i Ullern menighetshus. Ikke helt klart ennå...

– Man vil se at her har det skjedd noe i løpet av sommeren, sier Brook Steen, som forteller videre om hvordan de ser for seg kafeen, som skal bli et møtested for Ullern-folket.

– Her er det skole, tennisklubb, kirke og snart barnehage igjen. Dette skal være et møtested for alle, sier han og påpeker at bydelen har to sentrale punkter, nemlig Skøyen og Lilleaker, og begge disse er i hver sin utkant av bydelen.

– Ullern mangler et samlingssted som er midt i bydelen, sier Brook Steen.

Proff driver og åpent hver dag

De tre forteller at kafeen kommer etter planen til å ha åpent hver dag hele uken gjennom – elst fra før klokken åtte om morgenen, slik at foreldre som følger barna til skole eller barnehage, kan stikke innom og kjøpe seg en kaffe eller spise frokost – til godt ut på ettermiddagen.

– Her skal vi ha et godt kjøkken og en profesjonell driver. Dette må være en veldig god kafé. Folk skal ønske å gi hit, sier Edvard Koch.

De tre menighetsrådsmedlemmene ser for seg rykende varm pizza rett fra pizzaovnen, nybakte muffins, utsøkt kaffe, salater, bakebarer, enkle, varme lunsjretter og mye mer. Kanskje kan foreldre som i farten har glemt matboksen til poden hjemme på kjøkkenbenken, kjøpe en ferdigpakket matboks på morgenkvisten i kafeen.

De tenker også at det blir naturlig for driverne av kafeen å tilby catering.

Plass til 32 barn

Barnehagen Knerten i menighetshuset ble lagt ned for to år siden, blant annet fordi menighetsrådet den gangen mente at lokalene ikke egnet seg i samspill med menighetens øvrige aktiviteter.

(Saken fortsetter under bildet)

Fasaden fra sør, der kafeen ligger til høyre og nye barnehage mot vest.

Planen nå er en to-avdelings barnehage med inntil 32 barn på den vestre delen av tomten. Uteområdet for en nye barnehagen baserers hovedsakelig på utvidelse av dagens inngjerdete lekeareal.

Menighetsrådet er i dialog med bydelen og har fått beskjed om at det er behov for barnehage i området, og flere skal allerede ha meldt sin interesse for å få sine barn inn i barnehagen når den står klar høsten 2018.

Blåser liv i kapellet

Kapellet, som ligger på nordsiden av menighetshuset, er i dag lite brukt, ifølge menighetsrådet. «Kapellet benyttes sporadisk til utleie samt noe lagring i kjeller. Hovedrommet er lite hensiktsmessig og fremstår som dunkelt og lite fleksibelt. Lokalet preges også av dårlig akustikk. Det er behov for å øke samfunksjonen med menighetshuset og koble byggene sammen med et tilbygg,» står det i prosjektbeskrivelsen.

Her kan du se hvordan det går med innsamlingsaksjonen!

– Vi skal gjøre om kapellet, bruke det mye mer. Det har et stort potensiale og kan brukes til alt fra møter til fest, utleie til andre religioner, livssynsnøytrale arrangementer, sier Frank Bjordal.

Selve menighetshuset, som blant annet inneholder en samlingssal, kjøkken, toaletter og kontorer, trenger også en real ansiktsløftning.

Fest og fundraising lørdag kveld

Hva med finansieringen? Bare barnehagebyggingen koster 15 millioner kroner før den står klar.

– Den skal finansieres med lån, sier Koch. Ellers kommer menigheten til å bruke noe midler de har på bok. Ellers har rådet nå satt i gang en aksjon for å skaffe private midler.

– Det har allerede kommet inn en del, forteller de tre menighetsrådsmedlemmene. Men innsamlingen har bare vart i et døgn eller to, så det er tidlig å si hvordan giverviljen er i nærmiljøet.

Lørdag kveld klokken 18 inviterer Edvard Koch til sammenkomst hjemme hos seg, i Holgerslystveien 13. Der lover han både mat og drikke og mange hyggelige mennesker.

– Og man trenger slett ikke å gi penger for å komme på fest! sier han. – Vi skal også vise fram modellen av hele prosjektet.

Bare å møte opp altså, til fest, i Holgerslystveien 13 lørdag 17. juni klokken 18!

Her kan du se hvordan det går med innsamlingsaksjonen!

Her kan du lese mer og Ullern Storstue (Facebook-side)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...