Akersposten

Prisvinner:

I 25 år har hun ivaretatt kulturarven

AKTIV KVINNE: Omvisning på Bogstad, er bare en av flere aktiviteter som Anne Benedicte Arnesen står for. Foto: privat

Anne Benedicte Arnesen har i en menneskealder gjort en frivillig innsats på Bogstad gård, som det står stor respekt av. For dette får hun da også en fortjent pris.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 03.01.2022 kl 13:17

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BOGSTAD: Anne Benedicte Arnesen (83) får Vestre Aker kulturpris 2021. Det er bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker som peker ut prisvinneren.

I mer enn 25 år

- Det var virkelig overraskende og så fabelaktig å få denne prisen, sier en tydelig glad prisvinner, som bare noen timer før hadde blitt gjort oppmerksom på at hun var vinner av kulturprisen.

Som det står i bydelsutvalgets begrunnelse for kulturprisen, har hun i mer enn 25 år, på frivillig basis, vært med å ivareta kulturarven og historien til Bogstad. Se hele begrunnelsen nede i saken.

- I 2020 var det Eimund og Vebjørn Sand med Roseslottet som fikk kulturprisen. Du er i godt selskap.

- Jeg synes det er veldig morsomt og det er også hyggelig at dette dreier seg om Bogstad. Det er et frivillig arbeid jeg gjør med stor glede. Jeg føler meg priviligert som kan holde på med dette to ganger i uken. Det er også noe som regulerer livet veldig bra. Det er godt å ha noe fast å drive med, sier Arnesen, som er bosatt i Voksenlia i Vestre Aker de siste 50 årene.

Les saken: Vebjørn Sand om Roseslottets fremtid

Saken fortsetter under bildet

I ARKIVET: Anne Benedicte Arnesen i arbeid i arkivet på Bogstad gård. Foto: privat

Se bloggen

- I og med pandemien kan jeg desverre ikke være på Bogstad for tiden. Det savner jeg naturligvis. Jeg håper at ting vil normalisere seg i løpet av januar. Kan du forresten gjøre leserne oppmersomme på Bogstadbloggen som Nini Anker og jeg har. Den oppdaterer vi hver måned med historier knyttet til gjenstander på Bogstad.

Det gjør vi naturligvis med glede. Bloggen finner du ved å følge denne linken.

Vi gratulerer Anne Benedicte Arnesen med Vestre Aker kulturpris 2021

Begrunnelsen

Vestre Aker bydelsutvalg har fattet følgende vedtak:

Anne Benedicte Arnesen tildeles Vestre Aker kulturpris 2021 for hennes engasjement og frivillige innsats på Bogstad gård. Arnesen har i mer enn 25 år sørget for å ivareta kulturarven og historien til Bogstad. I løpet av disse årene har hun blant annet systematisert og katalogisert arkivene, og registrert og fotografert alle gjenstander og bøker på Bogstad i Primus. Arnesen har også skrevet temahefter om temaer knyttet til Bogstad, og opprettet Annemor og Ninis Bogstadblogg, i samarbeid med Nini Anker. Videre har Arnesen engasjert seg i opprustningen av hagen og parken for å skaffe og dyrke de riktige plantene, samt ivareta historiske verdier.

Følg Akersposten på Facebook